Oživení Hošťálkova náměstí. Předzahrádky budou stát i o Dočesnou

Hedvika Mašková 2019-05-23 14:00:00

Město plní své závazky a v tomto týdnu začíná s oživováním Hošťálkova náměstí. Zde vyrostou tři terasy pro posezení, které budou odděleny do parkovacích míst stromy v květináčích. Město již podepsalo smlouvu na dodávku a instalaci předzahrádek a přemístitelných nádob na zeleň s pražskou společností ox.cz, která se v minulosti podílela rovněž na rekonstrukci bývalých papíren v Žatci.

Firma byla vybrána na základě nejvýhodnější nabídky dle kritéria nejnižší nabídkové ceny. Revitalizace Hošťálkova náměstí tak vyjde na cirka půl milionu korun.

Kromě oživení městského centra je cílem této investiční akce odklonění parkování od budov a umožnění umístění předzahrádek podnikatelům, kteří zde provozují svoje činnosti. Jednat se bude o tři předzahrádky formou teras a několika stromků do kontejneru. Tímto vznikne plocha mezi zástavbou a průjezdem automobilů. Kontejnery i terasy budou demontovatelné a budou se moci v případě potřeby odvést, zase přivést a smontovat. Šíře komunikace je podle Města dostatečná na to, aby zde mohly být umístěny jak předzahrádky, tak vodorovné parkovací plochy.

Tento režim však nebude platit v době konání největší akce Dočesné. Rada města v minulých týdnech projednala a schválila celoroční provoz teras a mobilních stromů v květináčích na Hošťálkově náměstí a pronajímatelé je tak budou moci provozovat i během Dočesné. Hošťálkovo náměstí bude ve dnech největších chmelových oslav doplněno o menší nerušící atrakce se sníženou hladinou hluku.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video