Dotační skandál má dalšího obviněného

Tomáš Skřipský 2019-05-29 11:42:00

CHOMUTOV/KADAŇ (r) — Dalšího obviněného má dotační skandál ROP Severozápad. Je jím někdejší činovník a dnes řadový člen ODS Ahmad Raad z Kadaně. Obvinění souvisí s dotací 111 miliónů korun, které Raadova firma získala na projekty Hotel 99 a Apartmány 99 v Chomutově. Podle policie se tak stalo podvodem. Minulý týden o Raadově obvinění informoval server Seznam.cz.

Aby dotace získal, musel Raad podle vyšetřovatelů prokázat, že má na účtě dostatek prostředků na stavbu. Peníze ovšem neměl, protože jeho firma, která o dotaci žádala, před tím žádnou činnost nevyvíjela. Potřebných 40 miliónů měl na její konto účelově převést podnikatel a spolustraník Alexandr Novák, kterého policie zároveň podezírá, že rozdělování dotací z ROP ovlivňoval. Raadova firma tak podvodem získala evropské dotace, ale zmíněných 40 miliónů korun v rámci projektů nijak nevyužila a ještě před zahájením stavby peníze putovaly zpět na Novákův účet.

Sám Raad, který mimo jiné vlastní společenství firem F.R.K. v Kadani, se podle Seznamu k záležitosti odmítl jakkoli vyjádřit.

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video