Obec, hasiči, školka a Sokol slavili kulatiny

Lucie Steklá 2019-06-16 12:04:00

V Dobroměřicích patřil víkend jubileu obce a spolků. V sobotu dopoledne se veřejnosti otevřely dveře bývalé školy, mateřské školy, obecního úřadu, kostela i kulturního domu a hasičské zbrojnice. Hodinu po poledni obcí prošel průvod všech spolků obce, na hřišti se konal den pro dospělé, v neděli dětský den. 

Dobroměřice (tz, lus) Osmý červnový den v Dobroměřicích oslavili hned čtyři výročí: 800 let od první písemné zmínky o obci, 125 let od vzniku místního sboru dobrovolných hasičů, 100 let od založení Sokola v obci. A v září tomu bude 40 let od chvíle, kdy se poprvé otevřely dveře dobroměřické mateřské školy.

Protože místní spolky nejen s obcí, ale i vzájemně mezi sebou velmi dobře spolupracují a doplňují se, spojení sil bylo pro Dobroměřice naprosto přirozené. „Možnost ukázat se během soboty dostali nejen oslavenci, ale všechny spolky, které v obci fungují a také spřátelené organizace, např. Rolnické družstvo Dobroměřice. Veřejnosti se dopoledne otevřely i obecní budovy, aby mohli lidé posoudit, jak se za uplynulá léta změnily. Kromě školky, sokolovny a hasičárny byla otevřena také budova bývalé školy, obecní úřad a kostel sv. Matouše, který má obec v dlouhodobém užívání. Návštěvníci si mohli prostory prohlédnout a také se občerstvit,“ řekla starostka obce Ivana Sihlovcová. V bývalé škole návštěvníky vítaly učitelky a družinářky, které zde v minulosti působily. Zpřístupněna byla nejen je-dna učebna s původním vybavením lavicemi a učebními pomůckami, ale také školní jídelna a ani odtud návštěvníci hladoví a žízniví neodcházeli.

Od 13 hodin prošel obcí slavnostní průvod s hudbou, mažoretkami, kočárem taženým koňmi, historickými hasičskými stříkačkami a dalšími vozy. Průvod skončil na fotbalovém hřišti, kde proběhly netradiční soutěže týmů pod názvem „Dětský den pro dospělé“. A bavili se opravdu všichni. Od 17 hodin mohli všichni fandit při fotbalovém zápasu Dobroměřic s Vilémovem. Koho nezajímal fotbal, mohl navštívit rozhlednu na blízkém Červeňáku a večer pak taneční zábavu v místním kulturním domě.

Druhý den dostaly prostor děti. Tradiční mašinka vozila ty menší, lodičkové houpačky, skákací hrad a řadu zábavných soutěží absolvovaly téměř všechny děti. Nechyběly ani šlapací káry a „odpadový“ skákací hrad. Celé odpoledne bylo završeno oblíbenou „hasičskou pěnou“ a opékáním buřtů.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video