Armáda nechtěla hřiště, teď musí uklidit skládku

Veronika Salášková 2012-02-07 00:02:00

Žatec – Ráj už zdaleka není tak idylickou lokalitou, jak tomu bylo v době, kdy zde fungovalo velké a krásné hřiště, které zde pro děti postavil František Trejbal. Možná to, že je nyní toto odlehlé místo zarostlé a ne moc navštěvované vedlo k tomu, že zde v loňském roce dealeři vařili pervitin. Teď se zde zase objevila černá skládka.

Upozornil nás na ni náš čtenář J. Svoboda. Ten ji objevil v neděli 22. ledna, když byl se svým psem na procházce v Ráji. „Šel jsem po betonové cestě a narazil jsem na černou skládku. Někdo asi rekonstruoval byt a odpad místo odvezení do sběrného dvora vyhodil v přírodě. Nechápu, jací jsou lidi dobytkové!“ napsal nám čtenář. Snímky skládky, které nám zaslal, jsme předali žateckému odboru životního prostředí. Ten na základě provedené prohlídky na místě zjistil, že stavební suť se nachází na pozemku Armády ČR respektive Ministerstva obrany ČR. „Městský úřad v Žatci odbor životního prostředí a zemědělství vyzval vlastníka pozemku ke sjednání nápravy, to znamená – odstranění suti,“ sdělila nám Eva Hrušková, pracovnice pověřená řízením odboru životního prostředí.
Na toho, kdo skládku založil, čeká peněžitá pokuta. „Podle zákona se při stanovení výše pokuty zejména přihlíží k závažnosti ohrožení životního prostředí, popřípadě k míře jeho poškození,“ vysvětlila Eva Hrušková. Obecní úřad obce s rozšířenou působností může uložit pokutu až do výše jednoho milionu korun.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video