Žatečtí kanoisté přivezli čtyři medaile z mistrovství Evropy

Iveta Drlíková 2019-06-16 14:24:00

Žatečtí kanoisté otec a syn Slaninové přivezli z mistrovství Evropy hned čtyři medaile. Vladimír Slanina mladší vybojoval zlato a stříbro v týmových závodech hlídek a skvělý individuální bronz ve sprintu. Jeho otec Vladimír Slanina starší si vyjel na šampionátu bronz v deblkanoi v kategorii master nad 35 let.

Mistrovství Evropy ve sjezdu na divoké vodě, kam se za Českou republiku nominovali i žatečtí kanoisté otec a syn Slaninové, proběhlo v polovině května ve Slovinsku. Mladší ze Slaninů závodil v kategorii singlů a společně s otcem také na deblkanoi. Na velmi technicky náročné, divoké řece Soče se nejprve představil v dlouhém klasickém sjezdu. Slanina ml. si na trati dlouhé 7 kilometrů počínal velmi dobře, a proto se také na mezičasech pohyboval na medailových pozicích. V závěru závodu z toho bylo nakonec 7. místo, když ho od bronzové medaile dělilo pouhých 7 vteřin. Zvítězil Chorvat, před českým reprezentantem Rolencem, třetí byl domácí Slovinec. Na deblkanoi zajeli Slaninové dlouhý závod také velmi dobře. Skončili na šestém místě a česká výprava zde zásluhou Suchánka s Rolencem vybojovala druhou stříbrnou medaili. Slanina ml. si následující den spravil chuť v závodě singlových hlídek, když se svými kolegy z reprezentace vybojoval evropský titul. Tentýž den jel Slanina st. závod masters nad 35let na debl-kanoi a společně s Chloubou si v dlouhém klasickém sjezdu vyjel bronz.

Evropský šampionát pokračoval sprinty, ve kterých si mladší ze Slaninů věřil tradičně nejvíce. Společně s Rolencem se také hned z první jízdy dostal do finále, které pak zajel parádně. Z pátého místa se dostal do čela závodu před největšího favorita domácího Cofa, a pak už jen čekal na poslední čtyři borce jedoucí za ním. Nakonec se musel sklonit pouze před dvojicí Francouzů a získal tak v individuálním závodě skvělou bronzovou medaili. Na deblkanoi Slaninům uniklo desetičlenné finále ve sprintu jen o jednu příčku, když je na jedenácté místo odsunula poslední startující posádka dvojnásobných olympijských vítězů ve slalomu bratranců Skantarových ze Slovenska o pouhých 0,4 vteřiny. I tak byli se svou jízdou spokojeni. Do početné medailové sbírky přidala česká výprava v závěru mistrovství ještě další stříbro, a to v krátkém závodě hlídek, a také u toho nechyběl Vladimír Slanina ml.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video