Prvňáčci vstoupili do řádu čtenářského

Hedvika Mašková 2019-06-21 14:00:00

Pěknou tradicí se v našem městě stalo uvádění prvňáčků do stavu čtenářského. Slavnostní pasování proběhlo minulé úterý v Městském divadle v Žatci za přítomnosti ilustrátora dětských knih a časopisu Sluníčko Adolfa Dudka, který vyprávěl a kreslil za spolupráce dětí pohádku O třech prasátkách a poté je pasoval na čtenáře obří pastelkou. Děti si na památku odnesly pamětní medaili a knihu od spisovatele Miroslava Tvrze a ilustrátorky Aleny Schulz – Kde se nosí krky, která byla odměnou za absolvování projektu na podporu čtenářské gramotnosti Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka.

Dětičky své pasování stvrdily rovněž čtenářským slibem, ve kterém slibovaly, že budou knihy opatrovat, budou je mít rády a budou se k nim chovat s úctou. Předvedly rovněž krátké hudební či taneční vystoupení, které společně se svými učitelkami pro tuto jedinečnou chvíli nacvičily. Nyní se mohou do Městské knihovny Žatec přijít jako novopečení čtenáři zaregistrovat zcela zdarma. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video