Tradiční ,,Letecký den“ na letišti Macerka

Hedvika Mašková 2019-06-29 16:00:00

Letecký klub Žatec uspořádal v sobotu svou tradiční akci sletu ultralehkých letadel spojeným s dětským dnem. Pro malé a velké návštěvníku žateckého letiště Macerka byl připraven od 10 hodin bohatý program. Všichni, kteří si na akci zakoupili vstupenku, se mohli navíc zapojit do soutěže o vyhlídkový let.

Během dne nechyběly ukázky letadel nebo seskoky parašutistů. Uvnitř hangáru byla umístěná expozice žateckých modelářů letadel. Někteří z nich své precizně zpracované modely předvedli i v letu.

Od rána byla rovněž možnost vyhlídkových letů, a to buď ve dvouplošníku,,Andule“ AN-2 nebo v Cessně 172. Na akci se prezentovali také hasiči, bojové umění AIKIDO a kynologové se psy. Návštěvníci měli také možnost jízdy v bojovém vozidle pěchoty. Dále byly na letišti připravené atrakce pro děti a stánky s občerstvením i hračkami. Děti si obzvlášť užily s házecími polystyrenovými letadélky, které ve větru dokázaly takové kreace, za které by se na Red Bull Air Race nestyděl ani mistr světa Martin Šonka.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video