Blokové čištění v Chomutově začíná, stroje se už připravují

Redakce 2019-08-03 09:26:00

CHOMUTOV (r) — Od srpna začalo v Chomutově komplexní blokové čištění, které potrvá do konce října vždy tři dny v každém týdnu. Zbylé dva pracovní dny se stroje a zaměstnanci věnují úklidu, jehož potřeba vyplynula právě z monitoringu v ulicích města a z podnětů občanů.

„To je velmi náročné na naši techniku. Abychom docílili co nejefektivnějšího čištění a stroje neměly poruchy, pečlivě se připravujeme,” vysvětluje ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

Na komplexní blokové čištění (KBČ) Technické služby používají dva velké a tři malé samosběry, dva velké kropící vozy a v případě potřeby další malou kropičku. Zhruba měsíc před zahájením jarní i podzimní části KBČ veškerá mechanizace prochází potřebnou údržbou.

„Ta je podobná jako u všech automobilů. Doplňují se provozní kapaliny a navíc se vyplétají košťata, kontrolují se hydraulické části a vysávací mechanismy,“ vyjmenovává vedoucí střediska čištění města Jaroslav Dolník. Na čištění se podílí dvanáct pracovníků, kteří se starají o ruční zametaní chodníků.

V rámci přípravy blokového čištění pracovníci střediska veřejné zeleně chemicky hubí plevel, který se uchytil mezi komunikacemi a obrubníky a znesnadňuje samotné čištění. Stejně jako vloni tak i letos budou na plánované komplexní čištění města lidé upozorňováni označením celých zón místo označení konkrétních ulic. V zóně bude v dané době zákaz parkování.


Foto: Příprava jednoho ze strojů na komplexní blokové čištění. Foto: Technické služby Chomutov

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video