Ve Studentské ulici dojde k výměně vodovodu a kanalizace

Hedvika Mašková 2019-08-04 14:00:00

Poruchové vodovodní řady a děravá kanalizace v ulici Studentská budou do konce roku vyměněny. Počátkem srpna zde Severočeská vodárenská společnost (SVS) zahájí další ze svých investičních akcí roku 2019.

Bude se jednat o rekonstrukci dožilých a poruchových vodovodních řádů o délce více než 250 metrů a děravé kanalizace v délce téměř 200 metrů v ulici Studentská mezi domy č. p. 1230 až 1096. Rekonstrukce se dotkne cirka šedesáti napojených obyvatel.

Vodovodní řady v této lokalitě pocházejí z roku 1955, o čemž vypovídá narůstající množství poruch. Vodovodní řady jsou o téměř dvacet let mladší, ale dle kamerové prohlídky stoka již vykazuje korozi materiálu, díry ve dně a tvořící se kaverny. Místy tak hrozí destrukce stoky. Z těchto důvodů rozhodla SVS o provedení rekonstrukce.

Vlastní stavební práce začnou počátkem srpna a dle smlouvy by mělo být do konce letošního roku hotovo. Při rekonstrukci budou muset být vodovodní řady odstaveny a okolní nemovitosti zásobovány pitnou vodou provizorním povrchovým vodovodem.

Rekonstrukce vodovodní řady a kanalizace ve Studentské ulici je jednou z více než třiceti staveb z oblasti obnovy majetku pro okres Louny v celkovém objemu investic 174,5 milionu korun.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video