O Tuchořicích si počtete i ve svahilštině

Veronika Salášková 2012-02-20 00:12:00

Tuchořice – Až ve dvaapadesáti cizích jazycích si lze nyní přečíst internetové stránky obce Tuchořice. Ty mají od 30. ledna úplně nový vzhled. „Nechali jsme si od firmy Galileo Corporation udělat tři grafické návrhy, tento se nám líbil ze všech nejvíc,“ řekl starosta obce Ladislav Kubiska a otevřel obecní internetové stránky. Ty se nechlubí jen pěknou novou grafikou, ale pro návštěvníka i mnoha příjemnými detaily.

Kromě zmíněných jazykových mutací, ve kterých si text mohou přečíst všude na světě, lze zde zjistit i aktuální předpověď počasí a na interaktivní mapě naplánovat různé trasy pro cesty na kole, pěšky či autem. Na této mapě je také vyznačeno sídlo obecního úřadu, školy a obchodu s důležitými údaji a kontakty. „Chtěli bychom na interaktivní mapu postupně dostat i odkazy na místní podnikatele, kteří by za uveřejnění na mapě zaplatili za rok jen symbolickou částku, například 500 korun,“ sdělil nám další plány Ladislav Kubiska. Návštěvníci na stránkách na-leznou informace o historii obce, údaje o blízkém okolí a přírodních památkách.
„Ještě plánujeme doplnit webové stránky o současnost obce. Taky chceme předělat fotogalerii a roztřídit ji podle jednotlivých roků. Díky tomu, že máme jednoduchý redakční systém, můžeme  si na stránky všechny příspěvky vkládat sami,“ dodal starosta Kubiska.
Úprava a nový vzhled stránek vyšla obec přibližně na 12 tisíc korun a jednou ročně zaplatí za provoz překladače a interaktivní mapu 2500 korun.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video