Úvod   /   Zprávy   /   Hasiči mají nová auta

Hasiči mají nová auta

Pavel Macák 2012-02-21 00:00:00

Líšťany, Libčeves – Zásahového vozidla Avia D 90 DA 10 bylo 11. února předáno hasičům do užívání v Líšťanech. Vozidlo bylo zakoupeno vloni v září z finančních prostředků získaných z prodeje starší zásahové techniky a následně bylo převezeno do závodu SPS THZ Slatiňany, kde byl opraven lak kabiny a výroba skeletu požární nástavby. Koncem listopadu bylo auto převezeno zpět do líšťanské požární zbrojnice, kde svépomocí členové sboru vyrobili regály, výsuvy a kontejnéry pro požární výzbroj. „Obec Líšťany poskytla na tuto rekonstrukci příspěvek ve výši 600 tisíc korun,“ uvedl velitel JSDH obce Líšťany Jaromír Vokrouhlík.

Také v Libčevsi mají zdejší hasiči novou chloubu cisternovou automobilovou stříkačkou CAS K 24 DENIS RAPIER XL. Cisternu si zdejší dobrovolní hasiči našli na internetu až v dalekém Holandsku, kam si pro ni do firmy Ziegler také zajeli. Vozidlo financovala obec Libčeves a jeho pořizovací hodnota byla 585 000 Kč. O vozidlo se stará hned trojice určených strojníků. Jedním z nich je i Tomáš Turek, který stál u zrodu myšlenky dovézt cisternu z Holandska po vlastní ose. Jak nám Tomáš Turek řekl „Denis“ je již týden zařazen do IZS a tak již může jezdit k zásahům. Už po týdnu ostrého provozu má na svém kontě tři zásahy. Posledním byla dopravní nehoda dvou osobních vozidel v Libčevsi.

 

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video