Úvod   /   Zprávy   /   Pozor na věci!

Pozor na věci!

Redakce 2019-09-06 15:03:00

CHOMUTOVSKO (r) — Před lehkomyslností, s jakou někteří nechávají bez dozoru své kabelky, peněženky a další věci, varují veřejnost chomutovští policisté. Jak informovala jejich mluvčí Miroslava Glogovská, v posledních dnech došlo na Chomutovsku k několika krádežím, které mají společného jmenovatele: Tím je využití příležitosti, kterou ke krádeži poskytne pachateli sama oběť.

Například v pátek předminulého týdne dopoledne došlo u vlakového nádraží Chomutov město k odcizení kabelky. Poškozená uvedla, že seděla se svou sestrou na lavičce u nádraží a kabelku měla položenou vedle sebe. Po chvíli se rozhodly jít do vestibulu nádražní budovy, kabelku však na lavičce poškozená zapomněla. Když si to uvědomila, bylo již pozdě. Její sestra viděla od lavičky s kabelkou v ruce odjíždět mladíka na kole. Touto nepozorností přišla 40letá žena z Chomutova kromě kabelky s doklady i o finanční hotovost ve výši 12 800 korun.

V noci z pátku na sobotu pak opět neznámému pachateli stačilo využít příležitosti. Osmačtyřicetiletá žena si v jednom z chomutovských barů odložila kabelku na místě, kde seděla, a odešla tančit. Pachateli pak stačilo v příhodné chvíli do kabelky sáhnout a vytáhnout z ní peněženku. Tam měla poškozená finanční hotovost tisíc korun, doklady, ale i platební karty. Škoda, způsobená této ženě, se následně navýšila ještě o necelých 6 tisíc korun, protože pachatel s odcizenou kartou stačil provést několik bezkontaktních plateb.

„V této souvislosti policie znovu apeluje na občany, aby nenechávali své věci volně odložené na veřejně přístupných místech. Ani uložení peněženky, případně mobilního telefonu do batůžku nošeného na zádech, není dobrý nápad. Zejména v místech, kde se nahromadí více lidí, například i při vystupování z vlaku, jsou pro pachatele tyto věci snadnou kořistí. Pokud je nelze umístit jinam než do příručního zavazadla, doporučujeme držet si v místech s větším výskytem lidí zavazadlo tak, aby nebylo možné do něj sáhnout bez vědomí majitele,“ nabádá Miroslava Glogovská.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video