Chomutovský festival představil desítky sportů

Soňa Šímová 2019-09-12 07:33:00

CHOMUTOV (soš, r) — Fotbal, hokej, házená, krasobruslení, bojové sporty, kanoistika a mnoho dalších zájmových útvarů pro děti na jednom místě. To byl již druhý ročník Chomutovského festivalu sportu, který se uskutečnil uplynulou sobotu v areálu Kamencového jezera. Děti si zde mohly vyzkoušet, které pohybové aktivitě by se rády věnovaly, a jejich rodiče díky tomu ušetřili čas při hledání informací a obíhání náborů.

„Hlavní poselství festivalu je usnadnit práci rodičům. Ti často nemají čas obejít všechny sporty a někam dítě zapsat. Někteří ani neví, že tu jsou některé oddíly dvakrát. Třeba stolní tenisté nebo gymnastika. Ti všichni se tu dnes představili.  Dohromady je zde kolem třicítky různých sportovních týmů,“ přiblížil náměstek primátora David Dinda. „I moje děti si leccos vyzkoušely a v budoucnu tuto možnost při rozhodování určitě také rádi využijeme,“ dodal. 

„Hledáme hráče ročníků 2012 a mladší,“ zmínil Marek Nezbeda z fotbalového týmu Junior Chomutov. Děti, které se zastavily u jeho stánku, dostaly placku a mohly si začutat v nafukovacím fotbalovém hřišti. Odpálit si balón softballovou pálkou mohly zase u týmu Beavers. Starší děti se našly třeba v některém z bojových sportů či kanoistice. Tu si mohly vyzkoušet jak na trenažéru, tak přímo na vodě.

„Určitě je to výborný nápad. Nejen, že jsme zjistili, který sport by mohl syna bavit, ještě jsme se dozvěděli vše potřebné hned na místě a užili si fajn rodinné dopoledne,“ pochválil Jan Dvořák, který na festival dorazil se sedmiletým Vojtěchem.

Chomutovský festival sportu si chválily také samotné sportovní kluby, které tak měly jedinečnou možnost prezentovat svůj sport velkému množství lidí. Florbalisté a basketbalisté navíc tento den využili i k představení svých nových maskotů. Proběhly dokonce i autogramiády sportovních hvězd, například nových hráčů hokejových Pirátů. „Momentálně je pro mě hokej vzdálenější. Už nejsem v jeho současném dění. Budu samozřejmě držet palce, aby se jim dařilo a vše fungovalo jak má,“ popřál jim David Dinda do nové sezóny.

Na festivalu nepřišli zkrátka ani nejmenší návštěvníci. Ti si v rámci Rodinného zápolení vyzkoušeli Džungle arénu se zjednodušenými atletickými disciplínami a nechyběli ani maskoti Rodinného zápolení kozlík Rozmarýnek s kozou Rózou nebo panda Maio ze Zooparku Chomutov.

Foto: Florbal Chomutov představil na Chomutovském festivalu sportu nového maskota. Foto: Soňa ŠÍMOVÁ

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video