Výstava pichlavých rostlinek

Hedvika Mašková 2019-09-17 14:00:00

Jako každý rok byla i letos během Dočesné k vidění prodejní výstava stovek kaktusů a sukulentů, kterou ve spolupráci s Městem Žatec a Regionálním muzeem K. A. Polánka připravili Kaktusáři Žatecka.

Nádherná přírodní instalace byla k vidění ve Staré papírně od minulého čtvrtka do soboty. Ve výstavních prostorech s opukovým zdivem vystavovali kaktusáři již čtvrtým rokem. Dříve se kaktusové expozice konaly také na Střelnici, v loutkovém divadle, posádkovém domě armády a tehdejším pionýrském domě.

,,Tento rok zde vystavují kaktusáři ze Žatce, Dobříčan, Postoloprt, Ročova a Hradiště. Pokaždé expozici trochu měníme, aby nebyla stejná. Prostory jsou zde ve Staré papírně krásně velké a prosvětlené,“ pochvaloval si pořadatel Jiří Vondráček.

Součástí výstavy byly také fotoobrazy zelených ježků zapůjčené od pěstitele Jaroslava Šnicera z Pískové Lhoty, ale také řada vlastních. Ty si nechali místní kaktusáři vytvořit na základě pražských fotoobrazů a z části jim na ně finančně přispělo Město Žatec. ,,Fotografie pocházejí z našich sbírek a některé také z přírody. Nyní shromažďujeme další fotografie, mimo jiné, i z této výstavy a chtěli bychom do příštího roku pořídit další sadu fotoobrazů,“ doplnil Jiří Vondráček, který je rovněž autorem několika fotografií. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video