Nádraží v Kadani je po modernizaci opět v provozu

2019-10-12 06:53:00

KADAŇ (tz, tos) — Významnou modernizací prošla železniční stanice v Kadani. Jak minulý týden informovala radnice, nádraží má nový rozhlas, světelnou tabuli s odjezdy vlaků a vstup do čekárny je bez bariery. Kolejiště prošlo proměnou a jsou zde tři nástupní místa s přístupem pro vozíčkáře do nízkopodlažních souprav. Při provozu bude dále opravována čekárna a WC, nicméně pokladna je již v provozu.

Ve výstavbě je potom úplně nová železniční zastávka Kadaň–Bystřice.  Zprovozněna bude od nového jízdního řádu v prosinci tohoto roku. Do třetice byly ve stanici Kadaň–Prunéřov opraveny podchody a na prvním a druhém nástupišti jsou nové přístřešky pro cestující. „Po dokončení oprav tak bude mít Kadaň důstojný a moderní vstup do města s komfortem pro cestující,“ uvedla radnice na facebookových stránkách města. 

Rekonstrukci železničního spojení mezi stanicemi Kadaň a Kadaň–Prunéřov zahájila společnost Skanska na počátku letošního roku. Pětikilometrový úsek jednokolejné trati projde do roku 2021 zásadní proměnou — celá trať bude elektrifikována a napojena na hlavní dopravní tah ve směru na Chomutov a Ústí nad Labem. Celková cena zakázky je 340 miliónů korun a kompletní rekonstrukce kadaňského nádraží spolu s výstavbou nové železniční zastávky Kadaň–Bystřice jsou její součástí. Opraven bude železniční spodek i svršek plus všechny mostky a propustky. Trať bude vybavena novými technologiemi, které umožní dálkové řízení a zvýší bezpečnost železničního provozu. Investorem je Správa železniční dopravní cesty (SŽDC).

„Elektrifikaci jednokolejky z Kadaně do Prunéřova Ústecký kraj velmi vítá.  Nahradí spojení motorovou Regionovou a sjednotí páteřní mezikrajskou trať z Ústí nad Labem do Karlových Varů,“ řekla k rekonstrukci tisková mluvčí Ústeckého kraje Magdalena Fraňková. Po rekonstrukci by na trati měly být nasazeny moderní elektrické vozy řady 440 Českých drah, známé pod obchodním označením RegioPanter. 

Foto: Železniční stanice Kadaň, která prošla významnou modernizací. Práce trvaly od července do září a provozu se nádraží ještě dočká rekonstrukce čekárny a WC. Foto: Město Kadaň

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video