Chomutovské ženy se svlékly na podporu koček

Soňa Šímová 2019-10-11 08:25:00

CHOMUTOV (soš) — Třináct krásných dam z Chomutova se svléklo pro nový kalendář spolku Klubíčko, který v Chomutově vede rekonvalescenční místnost pro bezprizorní kočky. Křest kalendáře spojený s dražbou fotografií proběhne 24. října od 16 hodin v kavárně Jacques. Výtěžek poputuje na provoz spolku.

Strůjcem nápadu na kalendář byla předsedkyně spolku Klubíčko Kateřina Krellerová: „Původně jsem myslela, že uděláme pár velkoformátových aktů a uspořádáme výstavu s dražbou, nakonec se přihlásilo 13 krásných žen, takže se výroba kalendáře v podstatě nabízela.“ A kdo jsou dámy z kalendáře? „Sponzoruji několik zvířat, posílám peníze na Dobrého anděla, takže pro mě bylo skoro automatické říci „ano“ projektu pro místní kočky. Ale přiznávám, že jsem se trochu bála, co řekne partner nebo kolegové v práci,“ říká Kateřina D.. „Šla jsem do toho s odhodláním a přesvědčením, že to má smysl, proto pro mě nic v celém tom procesu nebylo těžké,“ usmívá se další z modelek Táňa. „Už jsem se podobného projektu účastnila a vždy ráda podpořím něco, co pomáhá,“ upřesnila Kateřina V.. Jednou z dam v kalendáři je pak sama Kateřina Krellerová.

„Holky mě oslovily, protože znaly moji práci. A když jsem pak na první schůzce viděl tu odhodlanou skupinu, která chce udělat něco pro dobrou věc, nikoliv pro sebe, slíbil jsem jim udělat fotky sponzorsky,“ usmívá se fotograf Daniel Černý, který se o nápadu poprvé dozvěděl v květnu. Samotné focení pak probíhalo v ateliéru a proces získání výsledku byl podle Daniela Černého trochu delší a rozhodně jiný. „Byla to ohromná výzva, protože holky nejsou profi modelky. Mnoho z nich bylo nesmělých. Před focením jsme si povídali, udělali nějaké portréty a holky se pak postupně svlékly, aby se následně skryly za některou z koček. Fotky nejsou úplné akty. Jsou odhalené a přitom skryté. S nádechem lehké erotiky. Na každé z nich se odehrává jiný příběh,“ vysvětluje fotograf. „Kocour byl dost těžký ale skvělý, všichni jsme byli od chlupů a bylo to prima odpoledne. Navíc je Dan profík a byla sranda,“ popsala pohodovou atmosféru v ateliéru Kateřina D.. „Klobouk dolů před Kačkou Krellerovou, že nás všechny dala dohromady a vše zorganizovala. A také před majiteli koček, kteří tam s námi pravidelně jezdili a strávili tam všechen ten čas. A samozřejmě před holkami, že to takhle zvládly,“ uzavřel Daniel Černý, který samozřejmě na křtu nebude chybět.

A na co všechno se můžete na slavnostním představení kalendáře těšit? Kromě samotného křtu se slavnostním přípitkem a dražby obrazů, čeká návštěvníky představení na kočičí téma, které ztvární děti ze Základní umělecké školy Chomutov. Chybět nebude ani hudební vystoupení, jež je zatím překvapením. Kromě dražby fotek si zde bude každý návštěvník moci zakoupit první výtisky nového kalendáře. A samozřejmě nebude chybět ani pár slov od předsedkyně spolku Kateřiny Krellerové: „Ráda znovu poděkuji osobně Danovi za to, že nás vzal před objektiv a vydržel všechny naše rozmary a malichernosti, majitelům koček, kteří jsou naši opravdoví kočičí andělé a pomáhají už od zrodu Klubíčka, holkám, na které jsem opravdu pyšná, že to zvládly. Každý v tomto projektu musel potlačit část svého já, aby mohlo vzniknout něco nesobeckého a potřebného a za to jsem neskutečně ráda.“

Aktuální činnost spolku můžete sledovat na facebooku: https://www.facebook.com/groups/1032119900322528/

Činnost spolku, který se zaměřuje na odchyty bezprizorních koček z Chomutova, na následnou kastraci díky kastračnímu programu města a doléčení v Rekonvalescenční místnosti můžete podpořit také příspěvkem na transparentní účet 5704995379/0800.

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video