Je těžké najít zaměstnance, který přijde včas, střízlivý a udělá, co po něm chcete

Lucie Steklá 2019-10-29 12:47:21

Kulturní dům Zastávka hostil již popáté Burzu práce.

Louny (caj) Třicet šest firem a čtyři střední školy nabídly volné pozice a studijní obory na tradiční Burze práce v Lounech. Hostil ji Kulturní dům Zastávka.

Tradičního zahájení se chopil ředitel Vratislav Pražák, který všechny přítomné přivítal. Zmínil také letošní nízkou nezaměstnanost, když v bývalém okrese Louny úřad práce eviduje 2 750 uchazečů o zaměstnání a volných pracovních pozic je 2 220. „Nedostatek pracovníků firmy často nahrazují cizinci anebo zaměstnanci třetích zemí, na druhou stranu se ale můžeme pochlubit necelými šesti sty uchazeči, kteří kolegyním říkají, že pracovat chtějí,“ zakončil ředitel kontaktního pracoviště Úřadu práce a pře-dal řeč starostovi Loun Pavlu Jandovi. Ten popřál všem čtyřiceti vystavujícím, aby na-šli ty, které sem přijeli hledat. „V dnešní době je těžké najít zaměstnance, který přijde včas, střízlivý a udělá, co po něm chcete,“ pronesl a na sále Zastávky se souhlasně přikyvovalo.

Úřad práce nezapomněl ani na vzdálenější uchazeče o zaměstnání. Pozvánku dostalo necelých šest set nezaměstnaných. Zájemce o získání nového pracovního místa z Postoloprt a Žatce svážely autobusy, které za-sponzorovala Okresní hospodářská komora. Nezapomnělo se ani na Podbořansko. Pro ty bude uspořádána miniburza 20. listopadu na sále Národního domu v Podbořanech.

V rámci volby povolání navštívili Burzu práce v Lounech i žáci osmých a devátých tříd základní škol z okolí. Své studijní obory nabídly čtyři žatecké školy: SOU a SOŠ SČMSD, Obchodní akademie a SOŠ zemědělská a ekologická, Soukromá obchodní akademie a Střední průmyslová škola elektrotechnická a ZDVPP.

Letos poprvé na veletrh práce přijala pozvání i Česká pošta. Hodně využitý převážně studenty byl stánek policie, nebo armády. Vyzpovídali jsme na místě i jednu uchazečku o zaměstnání. „Jsem krátce po škole, pracovala jsem zhruba měsíc, ale nevyhovovaly mi směny, líbila by se mi práce v administrativě, nebo i práce z domova od počítače,“ řekla nám mladá uchazečka u zaměstnání ze Žatce.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video