Situaci na „osmičce” řešila inspekce

Lucie Steklá 2019-11-12 18:18:00

Louny (lus) Vedení města Louny pokračuje v řešení situace na Základní škole Školní ve spolupráci se Školskou radou při ZŠ Školní, jak zřizovateli dovoluje Školský zákon a Zákon o obcích.

 Jedná se o události z letošního června, kdy se na vedení města obrátili s peticí rodiče žáků, kteří školu navštěvují. V ní požadovali vyřešení personální situace, kdy mělo ke konci školního roku pracovní poměr „na osmičce“ ukončit několik učitelů najednou.

„Město se snaží postupovat nezaujatě, petici rodičů řeší velmi pečlivě a má zájem o objektivní posouzení situace ve škole,“ řekl lounský místostarosta Vladimír Hons s tím, že město jako zřizovatel ZŠ Školní podalo v červnu podnět České školní inspekci (ČŠI) k provedení kontrolní inspekce. Obrátilo se také na Oblastní inspektorát práce pro Ústecký kraj se žádostí o provedení kontroly v oblasti pracovněprávních vztahů v základní škole.

Školní inspekce zahájila inspekční činnost v ZŠ Školní dne 22. října, která trvala čtyři dny. Předmětem inspekční činnosti bylo hodnocení kvality a efektivity poskytovaného vzdělávání a s ním souvisejících školských služeb. „Zejména s ohledem na podmínky, průběh a výsledky vzdělávacího procesu, součástí je také kontrola dodržování vybraných právních přepisů, které se k poskytování vzdělávání a školských služeb vztahují. Inspekční činnost byla ukončena 25. října.

Pokud kontrolu provede také inspektorát práce, bude zřizovatele informovat. Další postup radnice určí na základě výsledků šetření inspekce.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video