Umí silnice i sportoviště

Veronika Salášková 2012-03-08 00:06:00

Žatec – O možnost postavit sportoviště vedle žateckého koupaliště se ucházelo celkem osm firem. Jediným hodnotícím kritériem tohoto výběrového řízení byla cena. Zvítězila v něm firma Silnice Group (bývalé Silnice Žatec).

S jakou cenou ale společnost zvítězila a jaké byly další nabídky, ještě město nezveřejnilo. „Zatím můžeme uvést to, že se do výběrového řízení přihlásilo celkem osm firem a nabízená cena byla nižší, než částka 15,5 milionu korun, která byla na akci vyčleněna v rozpočtu města,“ sdělil místostarosta Jan Novotný. Vysvětlil, že vzhledem k zákonným požadavkům a lhůtám zatím není možné zveřejnit detaily výběrového řízení. Z  našich zdrojů jsme ale zjistili, že vítězná cena by se měla pohybovat okolo deseti milionů korun, to znamená hluboko pod částkou 15,5 milionu korun, kterou město na akci vyčlenilo.
Úplné dokončení sportovišť je plánová-no do konce letošního roku, záležet bude podle Novotného na tom, kdy po uplynutí všech zákonných lhůt firma staveniště převezme. Podle plánu zde má vzniknout víceúčelová hřiště na tenis, volejbal a nohejbal a hřiště na hokejbal. Dále minigolf a asi 400 metrů dlouhá in-line dráha. Město původně žádalo o dotaci na zřízení sportovišť z Regionálního operačního programu Severozápad, ale nezískalo ji, takže celou částku za koupaliště bude muset zaplatit ze svého.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video