Strážníci nadělili peníze dětskému oddělení

Soňa Šímová 2019-12-08 09:53:00

CHOMUTOV (soš) — Na půdě Městské policie Chomutov se uplynulé úterý sešli zástupci z řad strážníků a sponzorů, aby slavnostně předali výtěžek z prvního ročníku benefičního turnaje v malé kopané primáři dětského oddělení chomutovské nemocnice. Vybrané peníze by měly vylepšit nadstandardní pokoje pro rodiče s dětmi.

Myšlenka na benefiční turnaj, který se konal na začátku listopadu ve sportovní hale ve Spořicích, vzešla na jaře letošního roku přímo mezi strážníky. „Musím vyzdvihnout kvality a přičinění strážníka Daniela Johanese, který je autorem myšlenky. Celé akci předcházela událost, která skončila smrtí jednoho z našich kolegů. Původně jsme chtěli věnovat prostředky, které turnajem získáme právě této rodině. Ta to však s díky odmítla. Proto jsme se rozhodli pomoci dětem,“ vysvětlil v úvodu ředitel městské policie Tomáš Douda.

Jako první strážníci oslovili primářku onkologie Martinu Chodackou: „Jsem ráda, že jsem mohla pomoci s výběrem, kam peníze poslat. Původně je chtěli věnovat na dětskou onkologii, ta ovšem v Ústeckém kraji není. Přispění na dětské oddělení chomutovské nemocnice je určitě skvělá volba.“ Částka 22 tisíc korun tak zůstane chomutovským dětem, které se ocitnou v místní nemocnici. „Momentálně vylepšujeme služby na dětském oddělení.

Chtěli bychom vybudovat další nadstandardní pokoje pro děti a maminky. Těch máme několik na oddělení do šesti let a rádi bychom měli další o patro výš na oddělení od šesti let,“ upřesnil primář dětského Jiří Kroh. Jak dodal, nadstandardní pokoje umožňují rodičům s dětmi větší komfort v už tak nelehké situaci, kdy se s dítětem ocitnou v nemocnici. Nabízí samostatné sociální zařízení, lednici, televizi a pohodlnější postele.

Peníze tak budou vloženy na fond, který pro tyto účely funguje už desátým rokem. „Za ty roky se už nadačnímu fondu Zdraví dětem podařilo získat finanční prostředky v hodnotě kolem tří miliónů korun. Čerpáme z něj jak na přístrojové vybavení, tak právě na zlepšení prostředí dětského oddělení,“ říká Jiří Kroh.

Přispět samozřejmě může kdokoliv libovolnou částkou. Číslo účtu chomutovského nadačního fondu Zdraví dětem je 519777000/2700.

Jedním z pravidelných přispěvatelů na tento fond je i obec Spořice. „Přispíváme každý rok na plese, který fond pořádá. Jsem rád, že jsme mohli přispět i skrze tento projekt. Musím tedy dodat, že jsme se rovným dílem složili se společností LightDesign a věnovali celkem 10 tisíc,“ řekl starosta obce Spořice Roman Brand.

Obec dlouhodobě podporuje a sama pořádá akce, které pomáhají potřebným v širokém okolí.

„Rád bych samozřejmě poděkoval všem, kteří se zúčastnili a pomohli jak finančně, tak věcnými dary. Tedy jak fyzickým, tak právnickým osobám a samosprávám. Primátorovi města Chomutova Markovi Hrabáčovi, který se podílel nejen na zázemí akce, Spořicím a Jirkovu. A samozřejmě účastníkům turnaje — chomutovským a jirkovským strážníkům, chomutovským policistům, jirkovským hasičům a zástupcům z jirkovského městského úřadu a spořické „staré gardy“, bez kterých by to pochopitelně nešlo, uzavřel Tomáš Douda.

Foto: Na slavnostním předání šeků se sešli zástupci nemocnice, samospráv, strážníků a sponzorů. Benefiční turnaj Městské policie Chomutov by se měl stát každoroční tradicí. Foto: Soňa ŠÍMOVÁ


Článek z turnaje na počest zemřelého strážníka najdete zde

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video