Keny a dalších osm obžalovaných kšeftovali s drogami

Jarka Cibulková 2019-12-11 08:09:00

„Zapalovače a čaje“ mířily přes pracoviště na Chomutovsku i přes návštěvu do věznice v Novém Sedle.

Louny (caj) Čtyři ženy civilistky a pět mužů usedlo na lavice obžalovaných v pondělí u Okresního soudu v Lounech. Ob-žaloba je viní, že jako organizovaná skupina pašovali drogy do věznice Nové Sedlo na Žatecku.

Síť distribuce pervitinu a marihuany odkryli policisté ve spolupráci s vězeňskou službou.

V přípravném řízení vypovídali pouze tři z obžalovaných, nyní před soudem všichni. Čtyři z nich jsou ve výkonu trestu.

Drogy se do věznice dostávaly prostřednictvím odsouzených, kteří je přinášeli z pracoviště Eaton Industries na Chomutovsku. Sem je donášela jedna zaměstnankyně, která souhlasila se zasíláním balíčků na svou adresu. Jako odměnu dostávala krabičky cigaret. „Tři ze spoluobžalovaných znám z práce, jako vězni u nás pracovali. Keny mě požádal, zda by nemohl na mou adresu někdo poslat balíček. Ve dvou případech jsem mu balíček předala v práci,“ vypovídala obžalovaná před soudem. Do věznice se touto cestou během listopadu a prosince 2018 dostalo sedm až osm gramů drog.

Hlavním organizátorem byl obžalovaný s přezdívkou Keny (45), který si v Novém Sedle odpykává trest za přečin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. ,,Odsouzený muž byl už převezen do jiné věznice a omezen v kontaktu s okolím. Důvodem bylo, aby případně neovlivňoval spoluobviněné. Podobné trestné činnosti se navíc dopustil už v jiné věznici. Přes blízkou osobu si ob-jednal drogy. Vězeňská služba to odhalila,“ vysvětlila tehdy na tiskové konferenci k případu policejní komisařka.

Drogy zajišťovala další obžalovaná na Teplicku. Domů jí chodily finanční poukázky od příbuzných odsouzených. V současné době je umístěna v ženské věznici v Drahonicích. V jednom případě požádal přes telefon svoji přítelkyni další odsouzený. Ta mu ji zajistila v Karviné na nádraží a předala v únoru letošního roku při návštěvách. Obžalovaný si ji poté uchoval v konečníku, ale prozradily ho kamery v návštěvní místnosti. ,,Svou ženu jsem k tomu donutil, drogy měly sloužit pro mou potřebu. Řekl jsem jí, že to jsou tablety pro zvětšení svalů při cvičení,“ vypovídal před soudem. V telefonátech drogy nazývali různými způsoby. Bonusový tabák měl obsahovat čtyři zapalovače (4 g pervitinu) a čtyři čaje (4 g marihuany).

V případě odsouzení hrozí obžalovaným trest dva až deset let odnětí svobody, přitěžuje jim, že trestnou činnost páchali jako organizovaná skupina. Další soud proběhne v lednu příštího roku.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video