Kadaň je ráj pro cyklisty

PR článek 2019-12-15 09:10:00

KADAŇ (PI) – Cyklistika v Kadani zaznamenala v posledních letech velmi zásadní rozmach. Cyklistická síť, přehledně osazena novým dopravním značením a odpočinkovými zónami, se plně rozvíjí i do okolních měst a obcí. Na začátku rozvoje cyklistiky ve městě byl Generel cyklistické dopravy města Kadaně, který vznikl zásluhou starosty Jiřího Kulhánka, si dal za cíl stanovení koncepce cyklodopravy jako součásti dopravního systému města. Stanete-li se v Kadani cyklistou, zjistíte při projíždění dílčích stezek budovaných ve všech koutech města, že se díky propojování jednotlivých tras kompaktně spojují do plynulé, bezpečné a pohodlné cyklistické sítě. Celistvá síť nejen spojuje významné cíle cest ve městě, ale také navazuje na regionální tratě v jeho blízkém okolí. V porovnání s dobou, kdy taková síť neexistovala a cyklodoprava ve městě byla minimální, lze konstatovat, že cíle cyklistického generelu v Kadani jsou naplňovány. Pokud vyrazíte za město, můžete využít cyklotrasy do práce popřípadě k výletům s rodinou. Za všechny jmenujme oboustrannou cyklostezku z Kadaně do Klášterce, jejímž zajímavým úsekem je kovová unikátní lávka Víta Brandy, která stezku propojila. Dále pak trasy z Kadaně do Žatce přes Nechranickou přehradu, na Měděnec přes Klášterec nad Ohří nebo do Krásného Dvora přes Vilémov. Jak uvádí starosta Kadaně, Jiří Kulhánek: „Cestu do zaměstnání na kole nabízí trasy z Kadaně na průmyslovou zónu Královský Vrch či bezpečná cyklostezka z Kadaně do Černovic vedoucí přes Prunéřov“. V současnosti město buduje cyklostezku do Tušimic, nejen pro zaměstnance dolů a elektráren. Starosta Kadaně dodává: „Cyklistika je dobrá na relax a odbourávač stresu po náročné práci a také jako nezbytný zdravý pohyb při sedavém zaměstnání“.

Kadaň je členem Asociace měst pro cyklisty, která svou Vizí 25 podporuje rozvoj městské mobility jako systému s vyváženým podílem jednotlivých složek dopravy. Cílem Kadaně je, aby se cyklistická doprava ve městě podílela minimálně 25 % na celkové dělbě přepravních možností. Město intenzivně pracuje na ideálním poměru 4x25 %, tzn. čtvrtinový podíl individuální automobilové dopravy, veřejné městské autobusové dopravy, pěší dopravy a cyklodopravy. Snaží se zapojit do mobility ve městě více pěší, vytvářet jim pěší koridory a také zapojit více cyklisty. Pokud ještě nejste cyklistou, neváhejte půjčit si kolo v kadaňském Informačním centru, kde nabízejí dětská, dospělácká a elektrokola. Cyklostezky v Kadani za to stojí.

Napsal(a): PR článek

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video