Zachraňovali životy lidem, které náhle zradilo zdraví

Redakce 2020-01-19 06:36:00

CHOMUTOVSKO (r) — Tři lidské životy pomohli v uplynulých dnech zachránit městští strážníci a asistentky prevence kriminality ve třech městech našeho okresu.

K prvnímu případu došlo před koncem loňského roku v Kadani. Když hlídka městské policie prováděla kontrolní činnost v Chomutovské ulici, obrátil se na ni muž, který strážníkům sdělil, že se nemůže dostat do bytu babičky, se kterou od včera nemluvil. Dveře do jejího bytu v Golovinově ulici byly zamčené a klič byl zastrčen zevnitř v zámku. Žena na volání reagovala, ale bylo zjevné, že se nemůže hýbat. „Na místo byli přivoláni dobrovolní hasiči z Kadaně. Aby nedošlo k poškození vchodových dveří, hasičům se podařilo dostat do bytu přes balkónové dveře. Žena ležela v kuchyni na zemi a stěžovala se na bolest kyčlí. Na místo byla přivolána zdravotnická záchranná služba a po prvotním ošetření ji převezla do nemocnice k dalšímu ošetření,“ informovali o případu strážníci. K velmi podobné události došlo v úterý minulého týdne v Jirkově. Na asistentky prevence kriminality se při obchůzce v lokalitě Nové Ervěnice obrátila místní žena s tím, že už dva dny postrádá kolegyni z práce (ročník 1952) a nemá o ní žádné zprávy. Asistentky provedly šetření v místě bydliště a došly k závěru, že paní se nachází ve svém bytě, ale nereaguje na klepání, bouchání ani zvonění. Na místo proto přivolaly městské strážníky, kteří po násilném otevření dveří nalezli v bytě jeho uživatelku, která měla závažné zdravotní problémy. Proto ženu převzali do lékařské péče záchranáři.  Do třetice se v Holešické ulici v Chomutově ozývalo z bytu starého pána jeho zoufalé volání o pomoc. Sousedé proto na místo přivolali hlídku strážníků, která se spojila s oznamovatelem, a ten jim označil byt, kde je potřeba pomoci. Další sousedka strážníkům oznámila, že přivolala také záchranku. Z bytu se ale už nic neozývalo a na klepání a volání nikdo nereagoval, tudíž byly na místě důvodné obavy, že osoba uvnitř je v ohrožení života.  Strážníci proto přivolali hasiče, kteří okamžitě otevřeli dveře bytu. Do jejich příjezdu naštěstí muž začal komunikovat a po vstupu do bytu byl nalezen, jak leží na zemi. Také jeho si převzala k ošetření zdravotnická záchranná služba.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video