Další cenné kovy pro rodinu Klímových

Iveta Drlíková 2020-01-17 12:39:00

Po úspěšném evropském šampionátu absolvovala rodina Klímových další důležitý závod psích spřežení, a sice Mistrovství České republiky ve Stochově, odkud si přivezli další cenné kovy. Hlava rodiny Lukáš získal stříbrnou medaili, maminka Veronika bronz a nejcennější „zlatou placku“ vybojoval jejich sedmiletý syn Mikuláš s pejskem Hanýsem v kategorii mladších žáků.

Lukáš Klíma nastoupil se čtyřmi psy do závodu dlouhého 15 kilometrů. Po prvním kole dojeli do cíle s nejlepším časem a téměř minutovým náskokem. Druhé, nedělní kolo, se jevilo opět slibně, ovšem po problémech na trati s pejskem jiné závodnice, se Lukáš s pejsky zdrželi a do cíle tak dojeli na druhém místě se ztrátou čtyř vteřin. Získali tak titul vicemistrů ČR. „Toho zdržení je škoda, protože nás to stálo první místo, které jsme mohli obhájit z loňské sezóny, což by si pejsci rozhodně zasloužili, ale tak to je, pesani nejsou stroje a někdy mají svou hlavu, to už k tomu patří a vlastně to dělá závod závodem. Dokud neprojedeme cílem, není nikdy nic jistého. Každopádně běželi skvěle a jsme na ně právem pyšní,“ říká Lukáš Klíma ze Siberian Husky teamu Liběšice – Žatec.

Jeho manželka Veronika bojovala na koloběžce se dvěma pejsky na sprintové trati dlouhé 7 kilometrů, kde společně získali bronz. Třetí doběhl v dětském závodě na tři sta metrů se svojí psí parťačkou Everest i jejich pětiletý syn Šimonek. Posledním členem Klímovic klanu, který se ve Stochově postavil na start, byl v kategorii mladších žáků sedmiletý Mikuláš s jedenáctiletým pejskem Hanýskem. Celkově si vedl z celé rodiny nejlépe a na trati dlouhé 1,5 kilometru zvítězil a jako jediný získal zlato. „Všichni jsme si závod náramně užili, vlastně nejen závod, ale celou podzimní sezónu, protože toto byl náš poslední podzimní závod. Nyní prodloužíme tréninky a budeme čekat na sníh. V zimě bychom se chtěli zúčastnit dvou závodů v Čechách, které pojmeme spíše tréninkově a v poklidu, abychom se vyvarovali potenciálnímu zranění pejsků, protože všichni budou 31. ledna startovat v Norsku, v závodě Femundlopet na 450 kilometrů,“ prozrazuje hlava rodiny další plány. (id, kl)

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video