Za děti ve školce budou muset platit

Pavel Macák 2011-05-31 00:05:00

Blšany – Zavedení a hlavně výši finančního příspěvku rodičů na pobyt jejich dětí v Mateřské škole v Blšanech řešilo zdejší městské zastupitelstvo v minulém týdnu. Doposud rodiče kromě stravného neplatili za pobyt předškoláků ani korunu. Školka ovšem potřebuje nakupovat hračky a další vybavení. 

„Od nového školního roku by měli rodiče platit poplatek ve výši 250 korun. Výjimku budou mít předškoláci, kteří následující školní rok nastupují do první třídy. Rozhodně se o vybranou částku nesníží příspěvek města vůči školce,“ uvedl starosta Petr Bukáček.
Do tohoto dětského zařízení v současné době dochází 37 dětí a to nejen ze samotných Blšan, ale také z okolních obcí a dokonce i z Podbořan.
Zastupitelé dále schvalovali finanční příspěvek ve výši 15 tisíc korun občanskému sdružené Naše Malá Černoc na uspořádání Svatoantonínské pouti a sto deset tisíc by mělo být vyčleněno z rozpočtu na pořádání Svatováclavské pouti a Loučení s létem, které se připravuje na září. „Počítali jsme s dotací od Ústeckého kraje, ale ta nám nebyla přidělena a tak musíme připravit úspornější kulturní program,“ konstatoval starosta.
Půjčky od města z Fondu rozvoje bydlení, kde je vyčleněno 300 tisíc korun, se dočkají všichni žadatelé. Žádostí o půjčku ve výši padesáti tisíc korun se před jednáním zastupitelstva sešlo šest a tak se na všechny dostalo. Žadatelé chtějí opravovat a zateplovat fasády nebo vyměnit střechu, topení či vybudovat kanalizační přípojku.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video