Krasobruslařky na domácím ledě získaly pět medailí

Jarmila Panenková 2020-01-29 09:00:00

Louny (pan) Jedenáctý ročník krasobruslařské soutěže Lounská bruslička se uskutečnil minulou sobotu (18. ledna) na Městském zimním stadionu v Lounech.

Úspěšnému průběhu celého závodu předcházela pětiměsíční intenzivní příprava. Do organizačních příprav se zapojila většina rodičů dětí z oddílu krasobruslení HC Slovan Louny. Všechna děvčat pilně trénovala pod vedením svých trenérek. Všem velmi záleželo na tom, aby na domácím ledě předvedly nejlepší výkony. Své volné jízdy trénovala především o víkendech, mnohdy v brzkých ranních hodinách, kdy jejich vrstevníci ještě hluboce spí. 

Organizátoři závodu se v den konání sešli na zimním stadionu již před šestou hodinou ranní, aby do zahájení bylo vše stoprocentně připraveno. Závod byl v osm hodin zahájen za přítomnosti zástupce města Louny Vladimíra Antonína Honse. Ten, stejně jako v předchozím ročníku, ocenil snahu organizátorů a sportovního ducha dětí. Osobně předával ceny závodníkům v několika kategoriích.

„Velice si vážíme projevu podpory ze strany vedení města. V letošním ročníku nás pře-kvapil nebývalý zájem o start na tomto závodě. Zaregistrovalo se přes dvě stě závodníků z pětatřiceti krasobruslařských oddílů nejen z okolí, ale například i z České Třebové, Domažlic, Tábora nebo Nového Jičína. Závodilo se celkem v osmnácti kategoriích podle věku a výkonnosti. Lounské krasobruslařky měly zastoupení ve třinácti kategoriích. Naše závodnice získaly celkem pět medailí,“ uvedla za oddíl krasobruslení Jarmila Panenková.

V kategorii Kadet A2 získala stříbro Eliška Witošová, která startovala ještě v kategorii žačky a zde obsadila 6. místo. Další stříbrnou medaili vybojovala v kategorii žaček nejmladší Kateřina Plíšková. V této kategorii získala ještě bronzovou medaili její kamarádka Lenka Rácová. Třetí stříbrnou medaili vybojovala v kategorii přípravek osmiletá Anna Kučerová. V tomto ročníku pořadatelé letos vyhlásili kategorii Adult přípravka, která je určena pro začínající krasobruslaře od 18 let. Překvapením pro organizátory byl velký zájem o start v této kategorii, kde se zaregistrovaly téměř dvě desítky závodníků. Zlatou medaili získala Anna Zikmundová z lounského oddílu.

V loňském roce se pořadatelům zalíbil exhibiční program v době polední přestávky. Letos lounský krasobruslařský oddíl pozval taneční pár - sourozence Blassovi z oddílu USK Praha, kteří předvedli čtyři jízdy v rámci krátkého programu. Za domácí oddíl si připravila exhibiční volnou jízdu Kateřina Uhlířová se svou dcerou Kristýnou. Exhibiční program se setkal s velkým ohlasem a potleskem diváků.

„Chtěla bych touto cestou upřímně poděkovat všem, kteří přispěli k úspěšnému průběhu celého krasobruslařského závodu. Velký dík patří sponzorům a vedení HC Slovan Louny, bez kterých bychom tuto akci nemohli uspořádat,“ dodala J. Panenková.

Lounská bruslička pojedenácté. Závody v krasobruslení v Lounech letos zaznamenaly mimořádný zájem malých krasobruslařů. Nechyběly ani lounské naděje. Fotogalerii z Lounské brusličky najdete zde.


Napsal(a): Jarmila Panenková

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video