Lounským strážníkům pomohou asistenti

Redakce 2024-05-14 11:52:00

Louny - Městská policie Louny navrhuje zřídit novou pozici „Asistent městské policie.“ Zaměstnáni by mohli být tři uchazeči z evidence o zaměstnání z Úřadu práce ČR, který zaměstnavateli poskytne finanční příspěvek na vyhrazení společensky účelného pracovního místa.


„Asistenti městské policie by zvládali zejména pochůzkovou činnost, byli by takzvaně vidět v terénu, byli by očima strážníků a monitorovali by dle místní znalosti rizikové lokality. Výrazně by pomohli výkonu služby městských strážníků, kteří by byli tam, kde jsou potřeba. Snahou vedení Loun je i tímto způsobem zvýšit pocit bezpečí občanů v ulicích,“ uvedl mluvčí města Louny Marcel Mihalik.

Rada města Loun schválila podání žádostí o poskytnutí příspěvku na vyhrazení společensky účelného pracovního místa (SÚPM) pro uchazeče o zaměstnání a následné uzavření dohod mezi městem Louny a Úřadem práce ČR, navýšení počtu zaměstnanců MP Louny o tři systemizovaná místa po dobu dotace a finanční spoluúčast města.

Úřad práce ČR by v případě schválení žádosti na vyhrazení společensky účelného pracovního místa přispěl částkou 336 tisíc korun. Z rozpočtu města by šlo 973 tisíc korun. (mim)

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video