Osobnosti Ústeckého kraje oceněny. Certifikát za přínos regionu převzala také ředitelka lounské knihovny

Lucie Steklá 2024-05-15 15:05:00

Louny, Teplice - V prostorách Zahradního domu a galerie Teplice se konalo slavnostní vyhlášení výsledků čtenářské ankety Osobnost roku 2023 Ústeckého kraje. Nad projektem převzal záštitu hejtman Ústeckého kraje. Svého zástupce mezi nominovanými mělo také Lounsko, a to v kategorii kultura. ,,Gratulujeme paní ředitelce, Dagmar Kučerové, k ocenění Anketa Osobnost roku Ústeckého kraje,“ uvedli knihovníci.

Dlouholetá ředitelka lounské knihovny D. Kučerová (na snímku druhá zprava) byla oceněna za výjimečný leadership knihovníků v Ústeckém kraji. Je předsedkyní Svazu knihovníků a jde ostatním příkladem, co všechno mohou knihovny udělat ve prospěch pro rozvoj kultury, vzdělávání, komunitního života a demokracie napříč celou naší společností. Byla členkou redakčního týmu při vydání publikace Ústeckého kraje „Falco a já“, která je určena pro děti z Ukrajiny a vyšla i v dalších jazykových mutacích.

Oceněným certifikáty za přínos pro rozvoj regionu uděloval hejtman společně s radní pro školství, mládež a tělovýchovu Jindrou Zalabákovou a předsedou výboru pro kulturu a památkovou péči Vlastimilem Skálou. Ocenění se udělovalo v kategorii podnikání a management, veřejná sféra, kultura, sport a dobrý skutek.

Pro své favority hlasovalo 2 707 čtenářů, kteří rozdělili své hlasy mezi pětadvacet laureátů. Absolutně nejvyšší počet hlasů získalo Salesiánské středisko Štěpána Trochty z Teplic, které se už přes třicet let stará o mladé lidi na okraji společnosti. Vloni se Salesiáni pustili do velkého díla – vybudovat ze staré ruiny v Trnovanech Živý dům. Mezi dalšími oceněnými byli například student UJEP Jan Rössler, primářka Marie Váchová z nemocnice Most, ředitelka Charity Lito-měřice Karolína Wankovská či trenér fotbalistů FK Teplice Zdenko Frťala. (lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video