Nohu z plynu! V Žiželicích mají měřiče rychlosti

Hedvika Mašková 2020-11-18 16:00:00

Velká dopravní zátěž trápí obyvatele mnoha českých měst a obcí. Na Žatecku se mezi ně řadí bezpochyby Žiželice. Hustá doprava v obci, nevyjímaje nákladní automobily, vedla k nainstalování dvou měřičů rychlosti. Oba mají řidiče upozorňovat, jak vysokou rychlostí obcí projíždějí. A měly by je přinutit stáhnout nohu z plynu.

,,Na základě žádostí umístění měřičů rychlosti kvůli větší bezpečnosti byly po domluvě s občany, zastupiteli a členy Osadního výboru Žiželice vybrány dva typy měřičů. Ve středu 21. října byly zabetonované patky pro umístění nosné tyče, v minulém týdnu došlo k samotné instalaci,” vysvětlila místostarostka obce Žiželice Lenka Urbánková a doplnila, na jakém principu měřiče rychlosti fungují: ,,Jeden z měřičů má v sobě zabudovanou i aplikaci na měření počtu projetých aut, ten je dvoubarevný. Druhý je pouze jednobarevný, bez statistiky. Oba projíždějící řidiče upozorňují na výši rychlosti.”

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video