Úvod   /   Zprávy   /   Oheň proti starostovi

Oheň proti starostovi

Jan Vnouček 2012-06-14 00:57:00

Nepomyšl – Miliónové škody na majetku za sebou nechalo minulé úterý řádění ohně v Nepomyšli. Naštěstí se ale nikomu nic nestalo. Šest hasičských jednotek živel krotilo více než hodinu a půl a naštěstí zabránilo jeho rozšíření z autolakovny na přilehlé rodinné domy.

„Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že v Nepomyšli hoří střecha autolakovny s jedním automobilem uvnitř. Krajské operační a informační středisko vyslalo k požáru šest hasičských jednotek s šesti cisternovými automobilovými stříkačkami. Byl vyhlášen druhý stupeň poplachu. Hořela střecha a sendvičový strop. Hasiči požár budovy o rozměrech 8×8 m lokalizovali v 11:48. Zbylá ohniska byla vyhledávána termokamerou. Požár byl zlikvidován v 13:26. Škoda byla předběžně odhadnuta na 4 milióny Kč,“ informoval Lukáš Marvan tiskový mluvčí HZS ÚK.
Věc ale šetří i policie.  Na požářiště byli rovněž přivoláni i specialisté na vyšetřování požárů, kteří po prvotním ohledání místa a prohlídce technologického zařízení lakovny předběžně určili jako jednu z možných verzí příčin požáru technickou závadu na ventilátoru vytápění lakovny,“ uvedla lounská policejní tisková mluvčí Jaromíra Střelcová.
Dílna byla v majetku nepomyšlského starosty Josefa Lněníčka a v době zahoření v ní pracoval jeho syn Petr. „Chtěl začít stříkat auto v lakovacím boxu, a ucítil kouř. Než stačil cokoli podniknout, tak začalo hořet. Asi tam byla nějaká závada na naftových hořácích. Šlo to rychle, ale naštěstí stačil vyběhnout a aspoň přeparkovat auta dál od budovy,“ popisuje začátek požáru Josef Lněníček. Uvnitř ale ohni napospas zůstal vůz zn. Citroen Xara.
Jako první na místo dorazili hasiči z domácího SDH, pak dojeli profesionálové z Podbořan a po nich postupně dojížděli další. „Děkuji všem hasičům, kteří se podíleli na zásahu. Nebýt jejich včasného příjezdu, tak mohl oheň přeskočit na další budovy. Proto je dobře, že v Podbořanech stále hasiči jsou. Kdyby je přestěhovali až do Žatce, tak by se  prodloužila doba dojezdů, a to by bylo špatné, “ odmítá poškozený jakékoliv úvahy o konci HZS v Podbořanech.  A škody? Dům byl pojištěný.  Ale za své vzala střecha, stěny jsou popraskané a čeká se na vyjádření statika, zda bude nutné stavbu celou strhnout.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video