Strážníky povede vzdělaný ředitel

Veronika Salášková 2012-12-14 01:10:00

Žatec – Nový ředitel Městské policie Žatec Zdeněk Kubiska nastoupil do funkce v pondělí 3. prosince. Na tomto postu střídá Jiřího Štorka, který městskou policii vedl devět let. „Chtěl bych se v oblasti prevence orientovat na mateřské, základní a střední školy a nevynechat ani oblast seniorů. Pracujeme na rozšíření momentálně probíhajícího programu prevence,“ přiblížil Zdeněk Kubiska své plány.

Dále se chce zaměřit na lepší informovanost veřejnosti o práci strážníků. Tomu by měly napomoct webové stránky městské policie, které plánuje spustit v nejbližší době. Stránky nemají sloužit jen jako zdroj informací a prezentace činnosti a akcí městské policie, ale také zprostředkovat spolupráci a kontakt s obyvateli města. Ti budou moci prostřednictvím stránek informovat městskou policii o problémech, které je trápí a rovněž přispět svými podněty, na co by se strážníci měli zaměřit. „Budu požadovat důsledné plnění povinností strážníků, tak aby mohli občané města říct, že jim je městská policie k užitku. Výkon služby na požadované úrovni pokládám za samozřejmost,“ dodal Zdeněk Kubiska.
Ředitel Kubiska také plánuje pokračovat ve spolupráci s Policií ČR a zlepšit spolupráci s odbory městského úřadu, s nimiž městská policie spolupracuje nejčastěji, sociálním odborem a odborem dopravy.
Zdeněk Kubiska sloužil téměř 15 let u Policie ČR, vystudoval na policejní akademii obor bezpečnostně právní studia, nyní studuje navazující magisterský obor bezpečnostní management ve veřejné správě.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video