Městská policie chce místnost pro pohovory

Veronika Salášková 2013-02-22 00:42:00

Žatec – Městská policie by ráda vybudovala pohovorovou místnost. Město se proto rozhodlo požádat o dotaci z programu Prevence kriminality v Ústeckém kraji. Pohovorová místnost by měla sloužit zejména při práci s dětmi na úseku sociálně právní ochrany dětí. 

„Místnost by měla zajistit určitý komfort a nestresové prostředí pro výslechy nutné k řešení této problematiky,“ sdělil místostarosta Jan Novotný. Město by ji rádo zřídilo v budově Městského úřadu na pracovišti v ulici Obránců míru. Na realizaci se počítá s částkou 70 tisíc korun, dotace od kraje by měla v případě získání dosáhnout výše 61 500 korun.
Zřízení pohovorové místnosti je jedním z bodů inovovaného programu prevence kriminality městské policie na letošní rok. Jeho dalšími částmi jsou nově pojaté tradiční víkendové pobyty pro děti z problémových rodin. Další jeho složka je zaměřena na seniory zejména na opakování a rozvoj informačních služeb, které mají pomoci předejít trestným činům zaměřeným na starší občany. Ti se dočkají například varování před nejčastějšími fintami zločinců.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video