Většina řidičů je ukázněných

Veronika Salášková 2014-03-06 00:56:00

Žatec – Cenné údaje o tom, jak vypadá dopravní situace v Žatci, poskytují Městu informační panely na měření rychlosti. Jeden z nich nainstalovali v polovině minulého roku také v Rooseveltově ulici na sloupu veřejného osvětlení hned za mostem směrem do centra. Stalo se tak na popud místních obyvatel, kterým se zdálo, že řidiči tu až přespříliš dupou na plyn. Z měsíčního grafu ale vyplynulo, že drtivá většina řidičů projíždí ulicí ukázněně a povolenou rychlost výrazně překročil jen nepatrný zlomek z nich.

„Z měření jsme se dozvěděli, že v tomto konkrétním úseku není třeba dále omezovat nějakým způsobem dopravu. Silnice je přehledná, u Lidového domu jsou zpomalovací prahy a světelná signalizace,“ sdělil vedoucí odboru dopravy Jiří Dobruský.
Radar byl v minulosti osazený například v ulicích Husova, Volyňských Čechů, Pražská, Čeradická či Žižkova, ale také v Bezděkově, Milčevsi a Radíčevsi. Získaná fakta z měření se pokaždé dostanou na stůl dopravní komisi, která v případě potřeby doporučí radě města dopravní omezení, jako jsou zpomalovací prahy, světelná signalizace apod. Další místo pro umístění panelu není zatím vytipované.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video