Dvě výzvy pro Podbořaňáky

Jan Vnouček 2012-01-21 00:20:00

Podbořany – Vodní nádrž u hasičské zbrojnice je vypuštěná a připravená k vyčištění. Aby se ale příště zase nemusela komplikovaně vyčerpávat čerpadly a dala se normálně vypustit, hledá se její spodní výpust. „Když se  Hasičárna v roce 1975 naposledy vypouštěla, tak si pamatuju, že jsem tam viděl koš vypouštěcího zařízení. Byl jsem ale ještě kluk a můžu se mýlit. Proto chci vyzvat všechny pamětníky, kteří si to pamatují lépe, aby se přihlásili. Musíme vyřešit, jestli opravit starou, nebo postavit novou,“ oslovil své spoluobčany tajemník MěÚ Martin Gutzer.

Na obyvatele města se obrátil i vedoucí podbořanského odboru investic Milan Ohanka. V současné době Palivový kombinát, pobočka Kladno, likviduje v lokalitě Na Kopci ty nejpoškozenější historické podzemní chodby. Postupně začnou směsí popílku a vody zaplavovat i chodby, které se ještě nepropadly. „Proto, kdo ještě o něčem ví nebo si není jist, že pod jeho domem či pozemkem se nějaká štola nachází, má nejvyšší čas, aby se přihlásil. Teď to stále ještě jde zlikvidovat za státní peníze. Až se mu to začne propadat později, už to bude za vlastní,“ varoval Ohanka.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video