Pouliční umění každý pátek

Hedvika Mašková 2019-08-16 11:00:00

Akci ,,Busking v podloubí – hudba ulice“, kterou v centru města pravidelně organizuje Žatecký okrašlovací kolektiv, si již získala své pravidelné návštěvníky a příznivce. Pro velký úspěch se konal ,,busking“ hned tři pátky po sobě. Do živé hudby se přišli zaposlouchat opět desítky místních občanů.

Předminulý pátek se prezentace ujal multižánrový klavírista Tomáš Impellizzeri a mladý kytarista Miroslav Čermák. Překvapením podvečera pak byla pro příchozí Lucie Kolmanová, která v žatecké ZUŠ vede orchestr The Little bit Band. Předminulý pátek za doprovodu Tomáše Impellizzeriho (na fotografii) zapěla například písně z dílny velikánů Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra. 

Minulý pátek 9. srpna zahrály kytary, pozoun, flétna, bicí a zazpívaly dvě zpěvačky. Podvečer v podloubí byl skutečně pestrý. Představil se Jan Kranda se zpěvačkou a Duo Ramon.

V pátečních nabídkách nebyla jen skvělá prezentace účinkujících, ale také napečené dobroty, káva a drinky z blízké kavárny. Další, v pořadí již osmý, busking se pořádá již tento pátek 16. srpna opět od 16 hodin v historickém podloubí, kde dříve sídlila spořitelna. Do Žatce dorazí přespolní ,,buskeři“ Václav Moldan z Prahy a ,,Asi 20?!“ z Klášterce. 

Během pátečního buskingu proběhne v prostorách bývalé spořitelny vernisáž výstavy ,,Žatecké domy očima studentů" Fakulty architektury ČVUT. Na výstavě se představí projekty zpracované na akademické půdě mezi léty 2013 až 2018.


Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video