Liběšická fara požehná v rámci Svatomartinských slavností novému zvonu

Hedvika Mašková 2019-11-08 14:00:00

Na svatého Martina bývá dobrá peřina. Na svatého Martina kouřívá se z komína. Ke dni Svatého Martina se váže několik desítek lidových pranostik. Římskokatolická farnost Liběšice se v souvislosti se Svatomartinskými slavnostmi však rozhodla ke slavnostnímu požehnání nového zvonu. Úkolu se zhostí sám emeritní opat strahovský J. M. Michael Josef Pojezdný.

Oslavy sv. Martina proběhnou v Liběšicích v neděli 10. listopadu od 11 hodin se slavnostním požehnáním v pořadí třetího nového zvonu. ,,Naplní se tak smír tragických událostí z roku 1917 a 1942, které připravily liběšický poutní kostel o osm zvonů. Po slavnostním žehnání a poutní mši svaté následují Svatomartinské hody! Sbírka na nové zvony stále pokračuje. Všem dárcům rádi vystavíme potvrzení pro daňové účely. Číslo účtu je 2300648916/2010, VS 2017. Děkujeme všem, kteří jakkoli přispějete k tomuto mimořádnému dílu smíru,“ hlásí liběšická fara.

Liběšický poutní kostel přišel z důvodu hrůz světových válek o celkem osm zvonů. V roce 2017 a 2018 se podařilo vrátit kostelu první dva zvony. Zbývá však ještě poslední, největší ze tří ztracených zvonů, na něhož bude potřeba získat 900 tisíc korun.


Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video