Kam vyrazit za kulturou na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2020-02-27 21:32:00

Maškarní karnevaly a plesy, ples města a sportovců, společenský ples, Masopusty, koncerty, retro disko, Vypsaná Fixa, vítání občánků, kino, bruslení a hlavně jeden den navíc! To vše o nadcházejícím víkendu.

ŽATECKO

PÁTEK 28. ÚNORA

Digitální kino Žatec: Případ mrtvého nebožtíka – komedie. V 17:30 hod.

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn). Ve 20 hod.

DDM Žatec: Květináčkování – tvoření a sázení květiny pro rodiče s dětmi. Od 16 do 18 hod.

Aikido klub Žatec: Intervalový a kruhový trénink - Intervalové a kruhové tréninky pro všechny. Přijďte si zacvičit s námi! Pravidelný páteční trénink s Predátory, ale nejen pro ně! Protáhneme celé tělo. Sraz v 16:50 před Cobra clubem.

Dům dětí a mládeže Žatec: Spinkání Soviček a karneval - Akce kroužku Sovícek – těší se na vás Petr a Nikča. Od 18 do 10 hod.

Restaurace U Orloje Žatec: Nejen Retro Disko - Po velice úspěšném Silvestrovském mejdanu jsme připravili další mejdan s hity co vás pobaví. Hraje Karel Fiala - regionální DJ a moderátor. Vstup zdarma. Od 19 hod.

Párty salon Moskva Žatec: Pedagog – variabilní skupina, vstup 60 Kč. Od 20 hod.

Country club Tulipán Žatec: Hraje Druhý dech. Od 21 hod.

SOBOTA 29. ÚNORA

Staňkovice: Masopust – sraz na OÚ ve 13 hod, poté vyjde průvod vesnicí, pak se přesune na Myslivnu, kde od 16 do 18 hod. Animační program, vyhlášení 3 nejlepších masek, občerstvení zajištěno. Zve Obec Staňkovice a Staňkovické ženy. Od 13 hod.

Nerudovo nám. Žatec: Den navíc - Přijďte si s Infocentrem Žatec užít Den Navíc, připraven bohatý program pro děti i dospělé, ankety, vystoupení ZUŠ Žatec – The Little Bit Band, klaun Pepišto, škola stepu DDM Ústí n. L., Budík programování s Baltikem atd. Od 14 do 17 hod.

Galerie Sladovna Žatec: Beseda o životě Naruby - Beseda s Naruby.life, s rodinou, která se rozhodla naprosto změnit svůj život a jít za tím, co jí dává opravdový smysl. Vstupné v předprodeji: 80 Kč. Od 14 hod.

KD Žiželice: Maškarní ples – moderuje DJ Majkl, soutěže, písničky a odměny. Vstup zdarma. Od 15 hod.

Maškarní ples – písničky na přání, vstup pro masky 50 Kč, bez masky 100 Kč. Od 20 hod.

Žatecký Liďák: Underground & Punk večírek - Zeměžluč (HC punk, Brno), Prasečí farma (underground, Česká Skalice), Hally Belly (underground, Praha), A bude hůř (underpunk, Praha), Stamp Out System (punk, Libořice), Akci pořádáme jako oslavu Pítrsových 50. narozenin. Vítány jsou samozřejmě všechny spřízněné duše. Vstupné 200 Kč. Od 18 hod.

Městské divadlo Žatec: G. F. Händel: Agrippina - Poprvé v historii uvede Metropolitní opera Händelovu Agrippinu, satirické dílo pojednávající o vztahu sexu, moci a politiky. Předpokládaná délka: 4 hod 10 min (včetně jedné přestávky) -  italsky s anglickými a českými titulky. Vstupné 300 Kč (předplatné 250 Kč). V 18:45 hod.

Country club Tulipán Žatec: Hraje DJ Majkl. Od 21 hod.

NEDĚLE 1. BŘEZNA

Digitální kino Žatec: Mosley – animovaný. V 15 hod.

Ježek Sonic - dobrodružný. V 17:30 hod.

Žatec K-500: Dětský karneval - DDM Žatec srdečně zve na dětský karneval. Přijďte si užít odpoledne plné zábavy her a odměn. Lístky k prodeji v DDM Žatec. Děti 60 Kč, dospělí 30 Kč. Od 15:30 do 17:30 hod.

LOUNSKO

PÁTEK 28. ÚNORA

Kino Svět Louny: Tlapková patrola: Vždy ve střehu – 2D. V 10 hod.

Ježek Sonic – Premiéra ČR. Také v sobotu. V 15 hod.

Volání divočiny – Premiéra ČR. Také v sobotu. V 17:30 hod.

„1917“ – Premiéra ČR. Také v sobotu. Ve 20 hod.

Fantasy Island – Světová premiéra, horor. Také v sobotu. Ve 22 hod.

Kino Domoušice: Angry Birds ve filmu 2 – Rozzlobení nelétaví ptáci a zákeřní zelení vepři jsou opět ve při v pokračování animované komedie. V 18 hod.

Restaurace U Jíchů Louny: Přefiklý kšandy opět U Jíchů - Přefiklý kšandy zvou na únorové hraní. Od 19:30 hod.

SOBOTA 29. ÚNORA

Kino Svět Louny: Velké přání – Premiéra ČR, animovaný film. Ve 13 hod.

Kino Peruc: Poslední aristokratka – komedie. V 17:30 hod.

Mírové náměstí Louny: Lounské farmářské trhy - Nabídka a prodej čerstvé zeleniny, ovoce, rostlin, potravin a produktů přednostně z Loun a okolí. Od 8 do 12 hod.

Střelnice Chlum Louny: Lounské PDW - Akční - jednotlivci PDW (rojnice, domino). Od 9 hod.

Barokní špitál Louny: Škola přírodní medicíny v Barokním špitále - Historie bylinkářství, Sběr, sušení, skladování a příprava bylin, Obsahové látky a kontraindikace bylin, Základy čínské medicíny, Komentovaná prohlídka Barokního špitálu a starého města, Individuální zdravotní konzultace s bylinářkou Hankou Jánskou. Od 9 hod.

Centrum zdraví Gnoze Louny: Kurz malby na plátno - Výtvarné potřeby jsou pro vás připraveny, plátno v ceně. Pořádá: Výtvarný ateliér Spokojené místečko - Dana Stříbrská. Od 10 do 14 hod.

Koštice: Tradiční masopust – SDH Koštice a Obec Koštice pořádá tradiční Masopust, sraz masek v sobotu v 11 hod před kulturním domem, hraje kapela "Nepijeme z malejch". (Půjčování masek 27. a 28.2. v salonku KD od 17-18hod.) Od 11 hod.

Masopustní zábava - vstup 150 Kč, k tanci a poslechu hraje skupina Taurus. Od 20 hod.

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení – přijďte si zabruslit poslední den navíc v únoru! Od 13:30 do 15 hod.

Městská knihovna Louny: Den navíc – Humorné vyprávění blogerky a spisovatelky Veroniky K. Kučerové o zahradničení, pečení chleba, bylinkách, semínkovně a zelené domácnosti, prostě o spokojeném venkovském životě „s hlínou za nehty“. Čeká vás ochutnávka kváskového chleba, projekce fotek a čtení z nové autorčiny knížky „Sláma v botách 2: Nejdůležitější v životě je láska. A hlína za nehty!“ Prodej a podpis knížek na místě. Host: Semínkovna Louny. Možnost darovat či zdarma vyměnit semínka na pěstování. Vstup zdarma. Od 16 hod.

ZUŠ Louny: Standardy poskytování pěstounské péče pro pěstouny - Kurz je zaměřen na seznámení se standardy týkající se poskytování pěstounské péče. Od 14 do 17 hod.

Hasičárna Postoloprty (sál): Maškarní ples pro děti, rodiče a širokou veřejnost – soutěže, tance, písničky, provází šáša Máša a jeho veselá banda, ceny v tombole. Vstup děti 30 Kč, dospělí 20 Kč. Od 14 do 16 hod.

Zeměchy: Masopust - Tradiční masopustní průvod obcí, přidejte se, ať už v maskách nebo bez! Průvod od Sokolovny, zakončení na dětském hřišti U letadla, opékání buřtů, čaj, občerstvení. Od 14 hod.

Obecní dům Pnětluky: Dětský karneval s Míšou Markovou a Vlastou Vébrem - O zábavu se postará dvojice z Divadla VeTři. Od 14 hod.

Počedělice: Dětský karneval & Maškarní zábava - Obec Počedělice a SDH Počedělice vás srdečně zvou na tradiční Maškarní pro děti a Maškarní taneční zábavu. Vstupné - odpoledne dobrovolné, večerní taneční zábava 100 Kč. K tanci a poslechu zahraje Neon Band. Od 15 a 20 hod.

Jana jóga Studio Louny: Sebeláska, sebepřijetí, sebereflexe - Přednáška Jaroslava Grünwalda. Od 16 hod.

Hotel Koruna Postoloprty: Ples města a sportovců - Hraje skupina U-Style, vystoupení volejbalistek VK Sokol Postoloprty a skupin na trampolínkách - Vyškovské trampolínky, Monika Tykalová & spol., tombola, půlnoční sportovní překvapení. Vstupné 100 Kč. Od 20 hod.

Sál ZD Peruc: „Starci na chmelu“ - Tradiční společenský ples letos ve stylu filmu Starci na chmelu – hraje 100 % Live, host absolventka pražské konzervatoře Ivana Košínová, bohatá tombola. Vstupné 150 Kč. Od 20 hod.

Telce: Telecký Masopust - Čtvrtý ročník obnovené tradice Teleckého masopustu – sraz před sokolovnou, vyhlášení nejlepších masek. Od 14 hod.

Sokolovna Telce: Maškarní zábava - Hraje Traxas. Vstupné 100 Kč. Od 20 hod.

Černý kůň – klub Za zdí Louny: Petr Henych in Trio - Stálý člen kapely Leaders Kamila Střihavky se svým instrumentálním triem. Vstup 100 Kč. Od 20 hod.

NEDĚLE 1. BŘEZNA

Louny, park pod Dobroměřicemi u cyklistického stadionu: JARNÍ PŘESPOLNÍ BĚH A MEMORIÁL LUCKY NÁPRSTKOVÉ - 54. ročník a 18. ročník Memoriálu Lucky Náprstkové. Od 9 hod.

Barokní špitál Louny: Velká škola přírodní medicíny - Byliny na plíce, průdušky, nachlazení a imunitu, Praktická část – výroba tinktury z echinacei, namíchání čaje na nachlazení, výroba inhalačních tyčinek a spreje na nachlazení, Bylinky na oběhový systém. Od 9 hod.

Loutkové divadlo Louny: Ostrov splněných přání – loutková pohádka. Od 14:30 hod.

Kostel Nanebevzetí Panny Marie - Dolní Ročov: Bohoslužba – zve Děkanství Louny. Od 14:30 hod.

Sokolovna Zeměchy: Karneval – dětská tombola, soutěže, disko v maskách, cukrová vata, balonky ke koupi. Od 15 hod.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 28. ÚNORA

Kino Podbořany: Ženská na vrcholu – romantická komedie. V 19:30 hod.

Kino Blšany: Spider-Man: Daleko od domova – akční sci-fi film. V 18:30 hod.

Zkušebna Vroutek: Vypsaná fiXa - FiXa se vrací do Vroutku! Přiveze k nám skvělou novou desku Kvalita, kterou kluci vydali loni v říjnu a která jim vynesla nominaci v hudebních cenách Anděl v kategorii Skupina roku. Vstupenky v předprodeji 250 Kč na baru hospody KD Vroutek, 266 Kč na GoOut.cz, na místě 300 Kč. Vstup od 19:30 hod.

Sýrovice, hostinec u Emči a Míry: Gipsy Daniel v Sýrovicich - Těšíme se na vás. Doražte v hojném počtu. Od 20 hod.

White Rose Podbořany: EDM Cream 8 / Andrea Pomeje LIVE / Karel Beran - Vstupné: 80 Kč, pouze na místě v den akce / 15+. Od 21 hod.

SOBOTA 29. ÚNORA

Velká zasedací místnost Městského úřadu Podbořany: Vítání občánků - Přijďte přivítat do života a obce nejmenší občánky města. Od 11 a 11:30 hod.

Blatno: Blatenský Masopust - Sraz všech masek v 10 hodin v hostinci na návsi. Průvod vychází v 11 hodin.

Nepomyšl: Masopust - Masky budou vyrážet od návsi v Nepomyšli a následně projdou celou Nepomyšlí. Cestou se zastaví u každého stavení a potěší jeho obyvatele písničkou a tanečkem. Od 14 hod.

KD Lubenec: Valná hromada Tělovýchovné jednoty Spartak Lubenec - od 17 hodin volná zábava, posezení a tanec s hudbou, program je i pro rodinné příslušníky členů TJ (manželky, manžele, přítelkyně, přítele atd.). Od 14 hod.

White Rose Podbořany: Fusion Music Madness - Sobotním klubovým párty večerem vás provedou DJ´s: Mery, Palo, Dalibao. Vstup 50 Kč. Od 21 hod.

NEDĚLE 1. BŘEZNA

Stebno: CQB airsoftová akce Nimrod - boj na krátkou vzdálenost, ve dvoupatrové budově. Hráči budou rozděleni do dvou týmů klasicky jako policisté/teroristi. Smyl hry pro teroristy spočívá v ubránění jimi "ukrytého" předmětu a zničení místa transportu policistů. Start hry v 9 hod.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video