Lounská kapela Deaken vydala první oficiální klip a nový song

Lucie Steklá 2020-03-04 09:19:59

Louny (lus) A je to tady! Kapela Deaken vydala svůj první oficiální klip a nový song Eye of a Storm.Deaken – Eye of a Storm.

Hudební skupina Deaken byla založena v Lounech v roce 2014 jako studiový projekt kytaristy Jacoba a bubeníka Kenjiho. V roce 2017 se studiový projekt mění na plnohodnotnou kapelu. Hudební směr kapely byl jasný již v zárodku projektu, moderní rocková muzika jemně podkreslená samply. V tvorbě skupiny však nalezneme spousty hudebních vlivů, jako je metal, metalcore, hip hop, rap, progressive. Texty písní jsou v angličtině a jejich obsah vystihuje životní příběhy, chmury a alter ega všech členů kapely. Jaká byla cesta k prvnímu klipu, jsme se členů Deakenu zeptali.  

Jak přišel nápad udělat první videoklip?

S myšlenkou prvního videoklipu koketujeme už delší dobu, avšak prvním impulsem bylo dokončení našeho nového singlu s názvem Eye of a Storm (dále jen EOAS) a druhým impulsem byla spolupráce s agenturou BellBox Art, která nám pomohla s financováním klipu a zároveň s organizací koncertu Eye of a Storm, který se konal v prosinci loňského roku v pražském klubu Storm, a na kterém vznikly záběry pro samotný klip.

Proč klip z koncertu a ne příběhový klip?

Hraný klip byl jednou z variant, ale shodli jsme se na tom, že k celkové náladě písničky EOAS se bude více hodit klip, který se pokusí předat naši koncertní energii mezi diváky :). Čistě příběhový klip máme též v plánu, dokonce už víme i na jakou písničku a máme připravený návrh scénáře. Ale nechceme slibovat žádný termín realizace.

Jsou záběry v klipu z jednoho koncertu nebo z více akcí?

Všechny záběry jsou z námi pořádaného koncertu v pražském klubu Storm v listopadu loňského roku. Pro celkovou postprodukci klipu to bylo nejlepší řešení.

Kdo za klipem stojí?

Natáčení, střihu a postprodukce se ujal náš kamarád, velmi talentovaný a nadějný fotograf z Mostu Jan Mráček. Byl to jeho první větší videoprojekt a myslíme, že se mu velmi vydařil. Už teď se těšíme na další spolupráci.

Co plánujete na rok 2020, a uvidíme vás koncertovat tento rok v Lounech?

Momentálně se nacházíme v „zimní“ přestávce, kterou využíváme k tvorbě nových písní, přípravě naší nové pódiové show a domlouvání koncertů právě pro tento rok. V Lounech bychom rádi vystoupili na dnes již tradiční přehlídce lounských kapel, a to festivalu Antikotel a samozřejmě bychom se rádi vrátili na hlavní scénu Lounského Letního Vábení, ale to je zatím ve hvězdách. V druhé polovině roku 2020 bychom chtěli v Lounech uspořádat i menší koncert.

Chcete něco vzkázat vašim fanouškům?

Rádi bychom vám všem poděkovali za přízeň a energii, kterou nám na naší cestě předáváte a mockrát děkujeme za velmi kladné ohlasy na náš první videoklip EOAS. A abychom fanouškům udělali radost, nahráli jsme náš nový singl Eye of a Storm skoro na všechny streamovací a sociální platformy.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video