Titul podnikatele roku míří do Loun

2020-03-03 20:57:00

Louny, Ústí (lus) Vlastimil Sedláček, majitel a předseda představenstva společnosti SEKO Aerospace se stal podnikatelem roku 2019.

Soutěž vyhlašuje společnost EY za podpory hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka. „Velice děkuji za důvěru, ocenění si velmi vážím. Jsem velice rád, že za 27 let jsme vybudovali mezinárodní rodinnou firmu, založenou na high-tech výrobcích, která má pobočky od Brazílie k Indii. Dnes téměř v každém dopravním letadle naleznete naše díly a stejně tak v každé energetické turbíně po celém světě,“ sdělil své první dojmy vítěz V. Sedláček. Regionální vítěz se v Ústeckém kraji vyhlašoval teprve počtvrté.  

„Věřím, že úspěšní podnikatelé přispívají k ekonomickému růstu každého regionu. Ústecký kraj patří mezi ty, které se mohou pyšnit kvalitními firmami vybudovanými velmi schopnými lidmi. Uvědomuji si, že v začátcích podnikání mohou nastat neočekávané komplikace související mimo jiné s nedostatkem financí, Ústecký kraj se proto snaží začínající podnikatele podporovat a také motivovat pomocí dotací. Jsem rád, že za své úsilí mohou být oceněni titulem EY Podnikatel roku Ústeckého kraje,“ uvedl Oldřich Bubeníček, hejtman Ústeckého kraje.

Seko má dnes přes 600 zaměstnanců. Kromě tří míst v České republice má pobočky a kanceláře v Indii, Itálii, Německu a Brazílii. Na tamním trhu je Sedláček jedním z nejúspěšnějších českých podnikatelů vůbec. Společnost se zaměřuje na energetický a letecký průmysl a zabývá se především výrobou klíčových součástek pro motory letadel a parní turbíny. V obou odvětvích patří mezi světovou špičku. Spolupracuje se všemi klíčovými globálními výrobci letadel, leteckých motorů a elektrárenských turbín. Součástky od společnosti najdete v 97 procentech nově vyrobených letadel a ve stovkách turbín po celém světě.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video