Lounské školky jsou v provozu, vesnické se pomalu zavírají

Jarka Cibulková 2020-03-17 10:12:10

Lounsko (caj) Provoz mateřských škol na území Loun prozatím zůstává zachován. Většinou mateřinky na svých webech ale upozorňují rodiče, pokud si mohou dítě nechat doma, aby tak učinili. Provoz mateřské školy tak využili v nezbytně nutných případech. Mateřské školy na vesnicích se pomalu zavírají. Většinou na pokyn zřizovatele (informace k pondělí 16. března).

Fungování mateřských škol na území Loun řešil také páteční krizový štáb na lounské radnici. „Činnost mateřských škol bude v souladu s apelem krizového štábu Ústecké-ho kraje zachována. V případě omezení jejich provozu spočívající v zákazu osobní přítomnosti dětí hrozí paralýza poskytování zdravotních, sociálních a dalších služeb na území regionu,“ zněly závěry. Zároveň krizový štáb určil Mateřskou školu při ZŠ a MŠ Kpt. Otakara Jaroše (na 3. ZŠ v Lounech) jako školku, která bude vyčleněna pro děti zaměstnaných rodičů u zavřených mateřských škol v obcích na území správního obvodu Loun. Děti zapsané do MŠ při ZŠ a MŠ Kpt. Jaroše mohou využít jakékoliv MŠ zřízené městem Louny. „Město Louny si velmi váží práce všech pracovníků v otevřených předškolních zařízeních a jejich zvýšeného nasazení v době vyhlášeného nouzového stavu, který na řadu občanů klade zvýšené nároky,“ píše se ve zprávě krizového štábu. Město Louny rozeslalo starostům školek, které jsou uzavřené podrobné informace. Školka bude otevřena od 6 do 16.30 hodin, nahlásit přítomnost se musí do 7 hodin. Rodiče musí první den nástupu dítěte do MŠ předložit kopii evidenčního listu (od „své“ MŠ) a při nástupu podepíše žádost o přijetí na přechodné období.  

Mateřská škola Postoloprty zůstává v pro-vozu v omezeném režimu, nicméně prosí všechny rodiče, aby pokud je to možné, si nechali své děti v domácí péči. „Stejně tak zůstává v omezeném provozu i činnost školní kuchyně a jídelny při základní škole – bude poskytovat služby veřejnosti a zaměstnancům školy,“ řekl nám starosta Postoloprty Zdeněk Pištora.

Mezi prvními mateřskými školami, které zavřely své provozy, byly od pátku 13. března Mateřská škola Ročov a Cítoliby. Od pondělí 16. března se dětem uzavřely také školky ve Hřivicích, Domoušicích, Slavětíně, Veltěžích. Od úterý 17. 3. je následuje mateřská škola v Černčicích a také v Peruci.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video