Seriál opatření proti koronaviru na Chomutovsku: Kultura a sport

Soňa Šímová 2020-03-12 08:31:37

CHOMUTOVSKO (soš) — Na základě vládního nařízení byl od úterní osmnácté hodiny vyhlášen zákaz hromadných akcí od 100 lidí výše. Kde všude bude zavřeno a kam naopak můžete vyrazit? Jak je to s již zakoupenými vstupenkami?

Kulturní a společenské akce

Chomutov

„Všechny sportovní, kulturní a společenské akce organizované městem Chomutovem nebo jím zřizovanými organizacemi jsou bez ohledu na očekávaný počet návštěvníků s okamžitou účinností zrušeny až do 18. dubna,“ oznámil náměstek primátora David Dinda. Konkrétně se jedná o tyto akce: 18.–19. března – Mateřinka (Městské divadlo), 21.března – Rodinné zápolení – Vítáme jaro (městský park), 26.března – Den učitelů (radnice), 28. března – Reprezentační ples města Chomutova (Městské divadlo), 8. dubna – Vítání jara (náměstí 1. máje), 11. dubna – Rodinné zápolení S Kočičákem bezručákem (Bezručovo údolí), 18.dubna – Mezinárodní den památek a sídel.

„O peníze za vstupné lidé nepřijdou, momentálně se domlouváme na nejvhodnějším možném řešení. Ti, kteří si vstupenky kupovali elektronicky přes systém, je stejnou cestou mohou dostat zpět, ostatní bych ráda poprosila o trpělivost. Jakmile se domluvíme na postupu, budeme všechny informovat na webových stránkách,“ upřesnila ředitelka Kultury a sport Chomutov Věra Fryčová.

Všechny kulturní i vzdělávací akce jakéhokoli rozsahu (přednášky, besedy, kurzy, A3V) ruší také Chomutovská knihovna.

Jirkov

Prohlídkový okruh na zámku Červený Hrádek není z důvodu renovace podlahy Zrcadlového sálu možné absolvovat až do konce března. Veškeré kulturní akce jsou zde až do odvolání zrušené nebo přesunuté na pozdější termíny. S ohledem na mimořádné opatření upozorňují matrikářky snoubence, kteří nyní hodlají uzavřít manželství, na zákaz konání svateb s účastí nad 100 lidí. Konat se nebudou ani akce v Jirkovském divadle.

Kadaň

I zde jsou veškeré akce zrušené. Peníze za zakoupené vstupenky dostanete zpět v turistickém informačním centru.

Klášterec nad Ohří

Také zámek v Klášterci nad Ohří zrušil veškeré akce i soukromá setkání. Náhradní termíny jsou v jednání. Prohlídkové okruhy jsou otevřené.

Knihovny

Chomutov

Chomutovská knihovna včetně všech poboček, zůstane uzavřena až do 18. dubna. Veškeré výpůjčky jsou automaticky prodlouženy.

Jirkov

Od 12. března až do odvolání bude uzavřena Městská knihovna v Jirkově.

Kadaň

Knihovna Kadaň z důvodu nařízení vlády České republiky se s okamžitou platností až do konce března zrušila pravidelné listování. Pro čtenáře je zatím otevřena, ale žádá občany, kteří se vrací či v posledních týdnech vrátili z Itálie, aby případnou návštěvu odložili a výpůjčky si prodloužili buď telefonicky nebo e-mailem. Uživatelé, kteří budou po ukončení karantény v souvislosti se svým pobytem v oblastech zasažených koronavirem vracet své absenční výpůjčky, musí na tuto skutečnost pracovníky knihovny.

Galerie

Chomutov

Všechny galerie jsou až do 18. dubna uzavřeny.

Jirkov

Galerie Jirkov je prozatím otevřena. Do 31. března zde můžete zhlédnout výstavu Duhový svět Nadi Hoštové a stálou expozici Jana Plívy.

Kadaň

Galerie Josefa Lieslera je zatím otevřena. V současnosti zde najdete výstavu Emmy a Báry Srncových.

Klášterec nad Ohří

Kvůli mimořádnému opatření vlády ohledně nebezpečí šíření koronaviru se ruší páteční vernisáž k výstavě Rozhledny Ústeckého kraje v galerii Kryt. Galerie zůstane veřejnosti otevřená, na zmíněnou výstavu se můžete přijít podívat od 13. března do 6. dubna 2020 vždy od 8.30 do 17 hodin.

Trhy

Chomutov

Zrušeny jsou Severočeské farmářské trhy 21. března, a 4. a 18. dubna.

Jirkov

Zrušeny jsou trhy 14. března.

Kadaň

Zrušeny jsou Severočeské farmářské 14. března.

Aquasvět Chomutov

Plavecký areál je uzavřen. Výjimku mají sportovní kluby. Peníze za zrušené lekce budou vráceny.

Zoopark

Zoopark Chomutov zrušil dvě nejbližší akce: 14.3. – Probouzení medvědů a 18.4. – Den Země. Areál i restaurace zůstávají pro veřejnost prozatím otevřeny.

Kina

Chomutov

Kino Svět zůstává pro veřejnost zavřené. Vstupné na již zakoupená promítání si můžete vyzvednout na pokladně do pátku od 9 do 18 hodin. „Pokud někdo v tomto termínu nemůže přijít, samozřejmě vyjdeme vstříc a nabídneme náhradní termín. Stačí zavolat nebo napsat e-mail,“ upřesnila ředitelka Kultury a sport Chomutov Věra Fryčová.

Jirkov

Kino Jirkov muselo přikročit k programovým změnám a také opatření související s rozhodnutím bezpečnostní rady státu. Kapacita na jednotlivá představení tak bude omezena. V rezervačním systému je tak na představení s očekávanou vyšší návštěvností uzavřen balkón a první tři řady ve spodním sále. Kino žádá všechny návštěvníky s rezervací, aby v případě, že se nechtějí na představení dostavit, své rezervace rušili a uvolnili tak předem své místo.

Kadaň

Kino Hvězda od dnešního dne až do odvolání ruší veškerá filmová představení. Vstupné bude vracet.

Klášterec nad Ohří

Kino Egerie zatím promítání neruší, proběhnou zde pouze programové změny.

Sportovní a ostatní akce

Profesionální fotbalová a hokejová utkání by se dle posledních informací měla odehrávat bez diváků. U amatérských soutěží je na pořadateli aby zajistil, že bude přítomno méně jak 100 lidí.

V Chomutově jsou dále zrušeny tyto akce:14. a 28. března — Koupání pro otužilce na Kamencovém jezeře, 4. dubna — Ukliďme Česko, 16. dubna — Vítání občánků (radnice).

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video