Prodej části technické správy zastupitelé zatím neschválili

Lucie Steklá 2020-03-12 18:10:00

Louny (lus) Prodat nebo neprodat část Technické správy města Loun (TSML)? Na tom se nemohou dohodnout lounští zastupitelé, kteří o nabídce společnosti Marius Pedersen jednali na svém posledním zasedání. Zájem o většinový podíl, tedy koupi jednapadesáti procent TSML, projevil Marius Pedersen loni na jaře.


Podle znaleckého posudku, který radnice obdržela v závěru listopadu loňského roku, výsledná tržní hodnota 100procentního podílu na společnosti TSML k 30. září 2019 činí 25,1 milionu korun. Město Louny by za prodej získalo zhruba 13 milionů korun. Zastupitelé v tom ale nejsou jednotní a na poslední schůzi rozhodnutí odložili. ,,Znovu se tím budeme zabývat na další schůzi zastupitelů. Ta je v plánu v dubnu, je ale možné, že se kvůli prodeji podílu sejdeme před tím na mimořádné schůzi,“ uvedl starosta Pavel Janda. Do té doby radnice materiál k této věci doplní, například o to, jak by vypadal vývoj cen mezi městem a TSML za odvedenou práci. Areál správy, pohřební služby ani hřbitovy nejsou součástí navrhované transakce, zůstaly by v majetku města.

Technická správa se loni dostala po několika letech do ztráty, která činila dva miliony korun. Znalecký posudek hodnotí hospodaření TSML za roky 2015 až 2018 jako relativně stabilní, ale upozorňuje na předpokládané trendy spojené s nárůstem minimální mzdy. ,,Propojení s firmou Marius Pedersen by umožnilo zlepšit hospodaření technické správy města. Například zvýšením tržeb tím, že by realizovala zakázky i mimo město,“ vysvětlil starosta.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video