Pořezal se sklem a málem vykrvácel

Redakce 2020-03-23 16:12:36

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ (r) - Poděkování Městské policii v Klášterci nad Ohří za pohotový zásah vyslovil dnes (23. března) ředitel Nemocnice Kadaň Petr Hossner. Strážníci svým operativně rychlým postupem přispěli k ošetření a s velkou pravděpodobností i k záchraně života pacienta, kterého vážně poranilo rozbité sklo. Operován byl na centrálních operačních sálech 19. března během noční služby chirurgickým týmem, dle jehož informací byl prvotní zásah strážníků a ošetření poranění, které vedlo ke zmírnění masivního krvácení, rozhodující. Po operaci v Nemocnici v Kadaň byl pacient přeložen vzhledem k závažnosti poranění na vyšší pracoviště do Ústí nad Labem.

V souvislosti s vládními opatřeními na ochranu obyvatel před COVID 19 spolupůsobí Městská policie Klášterec nad Ohří spolu s Policií ČR při kontrole jejich dodržování. Občany, kteří nemají nasazenou ochranu obličeje, vyzvou, aby si obličej zakryli. Strážníci městské policie mohou řešit neuposlechnutí výzvy. Pokud strážník osobu vyzve a ta si roušku odmítne nasadit, postupuje městská policie podle zákona – věc oznamuje správnímu orgánu. Toto porušení řeší jako přestupek správní orgány, hygienická stanice a obec s rozšířenou působností. V současné době mají připraveno 5 oznámení správnímu orgánu o podezření z přestupku u osob, které pokyn nerespektovaly a odmítly nosit roušku.

Nošení roušek a jiná opatření (např. vymezení prodejní doby pro důchodce a mnoho dalších) městská policie kontroluje, řeší, ale není v silách strážníků být na všech místech ve městě současně.

„Městská policie Klášterec tímto děkuje všem občanům, kteří jsou zodpovědní a vyhlášená nařízení dodržují. Pokud má občan za to, že někdo porušuje opatření vlády, má se na strážníky obrátit,“ informovali městští policisté.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video