Je naším dlouhodobým cílem usadit se v celostátní soutěži na delší dobu, říká Jiří Lindner, trenér A týmu florbalistů Loun

Lucie Steklá 2020-04-08 13:55:54

Letošní sezóna A týmu florbalistů TJ Lokomotivy Louny skončila sestupem z divize zpět do regionální ligy. Mládežnické kategorie kvůli vládním omezením všechna svá utkání ani nedohrály. Hráči i trenéři proto trénují individuálně. Jak hodnotí, pro tým ne příliš úspěšnou, sezonu, a jak se v současné době připravuje, jsme se zeptali šéftrenéra týmu Jiřího Lindnera.

Pět výher (z toho dvě v prodloužení) z 22 utkání, to není zrovna moc?  

To máte pravdu. Ke spokojenosti a splnění cíle bych si představoval tohle číslo dvojnásobné. Není jednoduché sbírat pravidelně body v takové konkurenci, jaká se letos sešla v Divizi. Naše výkonnost byla kolísavá a to si na této úrovni nemůžeme dovolit, každá ztráta se těžko dohání, i když jsme nakonec měli osud ve svých rukách, v rozhodujících okamžicích přišlo zavání a ztráta.

Jak byste ji tuto sezonu zhodnotil?

Z pozice trenéra A týmu hodnotím sezonu 2019/2020 bohužel jako neúspěšnou. Naším cílem bylo skončit na nesestupových příčkách, což se nám nepodařilo. Ztráceli jsme body zejména v soubojích s přímými konkurenty o tyto pozice, což nás stálo lepší umístění. Abych nebyl jenom negativní, musím říct, že v sezoně se našli i světlé okamžiky, získávali jsme body s lídry tabulky a s pravidelnými účastníky playoff.

Byl tým na vyšší – republikovou soutěž – dobře připraven a jen nestačil tempu?

Jako vrchol přípravy na sezonu jsme zvolili účast v pohárové soutěži, kde jsme sehráli řadu těžkých utkání, která ukázala potenciál našeho mužstva. Tohle mužstvo mělo kvality na to, aby bylo konkurence schopné v celostátní soutěži. Na našem selhání má největší podíl mentální složka našeho výkonu. Opět se ukázalo, jak významnou roli ve sportu má „hlava“.

Proč tedy u Áčka docházelo k porážkám?

V první polovině sezony jsme nehráli špatně, hráči věřili naší společné vizi a odehráli jsme herně vyrovnaná utkání s kvalitními soupeři, ale trápilo nás zakončení, což nás sráželo i mentálně. S plesovou sezonou, přišla jakási křeč. Podle mého názoru, to byla křeč jednoho z nejdůležitějších orgánů, nejenom sportovce, a tím je mozek. Chyběla týmovost, nasazení, sebedůvěra, odhodlání. I když jsme se snažili všemožnými způsoby znovu vybudit hráče k výkonům z úvodu sezony, už se nám to nepodařilo, byla to deka, z které jsme se už vyhrabat nedokázali. To se projevilo také na výsledcích, kde bylo vidět, jak je naše obrana děravá.

Je to již podruhé, co tým postoupil do divize a vrátil se po sezoně zpět do regionální ligy? Pokusíte se o to potřetí?

O tom není pochyb! Je naším dlouhodobým cílem usadit se v celostátní soutěži na delší dobu, než je jedna sezona, o to budeme vytrvale usilovat. Lounští fanoušci si to nepochybně zaslouží, vždyť v návštěvnosti jsme obsadili na této úrovni přední příčky a atmosféra v naší hale byla někdy až elektrizující, o čemž se mohli soupeři přesvědčit na vlastní kůži a často po zápasech chválili naše fanoušky se slovy, že by si také přáli takovou domácí podporu.

Áčko Vám tedy moc radosti neudělalo? Co mládežnické týmy ?

Z pozice šéftrenéra mám velkou radost, jak pracují naši trenéři s mládeží. Jsme sice na začátku dlouhé a strmé cesty, ale věřím, že jsme našli správný směr k jejímu vrcholu, což je základem úspěchu. Kapacita mládežnických týmů je naplněna téměř na maximum a v týmech tak vzniká zdravá konkurence, která je pro růst výkonnosti důležitá. V každé kategorii, až do dorostu, máme přihlášená v soutěžích dvě družstva, takže hráči si nemůžou stěžovat, že by nebyli zápasově vytíženi. Zapálení dětí a mládeže pro hru mi dělá velkou radost, to je motor, který mě motivuje k další práci.

Co očekáváte v nové sezoně?

Od trenérů mládeže očekávám stejně obětavou a svědomitou práci. Pracujeme na rozšíření trenérského týmu o nové tváře, které ještě zefektivní práci na trénincích a budou čerpat zkušenosti od starších kolegů.

Bude nějaká náborová akce?

Náborových akcí máme připravenou celou řadu, záleží zejména na tom, co nám stávající situace dovolí a kdy to bude. Momentálně se musíme zaměřit pouze na prostředí internetu a sociálních sítí.

Váš tým soutěž stihl dohrát, mládež, nebo jiné sporty ne…jak vnímáte současnou situaci z pohledu sportovce?

Všeobecně, napříč všemi sporty, je situace velice nepříjemná. Kontinuita přípravy sportovce je tím značně narušená. V kolektivním sportu to platí dvojnásob. Doufám, že se co nejdřív vrátí vše do normálu a budeme se moci bavit pohybem opět společně na sportovištích, ne jen u videí na sociálních i sítích.

Co v této těžké době chcete vzkázat fanouškům a vašim členům?

Přátelé, tvrdě na sobě pracujte, neklesejte na mysli, těším se na vás!!

Vy sám se nějak připravujete?

Tak určitěeee. Prací na zahradě a kolem domu utužuji psychickou a fyzickou kondici a po večerech je čas na nějakou tu litera-turu, hodnocení sezony a spřádání plánů na tu novou. Děkuji za rozhovor

Lucie Steklá a florballouny.cz.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video