Stolní fotbalisté odehráli Mistrovství Loun 2020. Tomáš Džurdženík se opět stal celkovým vítězem

Lucie Steklá 2020-04-08 13:00:00

Louny (tod) Již páté Mistrovství Loun ve stolním fotbálku proběhlo ve fotbálkovém klubu Kapitán.

Po minulém roce, kdy se zúčastnilo rekordních třicet hráčů a hráček, to bylo letos o ně-co slabší. Pobavit se a předvést své tipy a triky k fotbálkovým stolům značky Leonhart dorazilo dvacet soutěžících. Vše se konalo pod záštitou spolku Foosball Severní Čechy, který organizuje již šestým rokem krajské fotbálkové soutěže.  

Na startovní listině byli nejen hráči z Loun, ale také přespolní hráči z Mostu a z Bíliny v čele s Lukášem Raisem, několikanásobným vítězem celoročního bodování sezony. Na turnaj jednotlivkyň dorazila čerstvá vítězka Mistrovství Maďarska Iva Pazourová z Lovosic, která tuto disciplínu suverénně ovládla. Turnaj začal v pravé poledne turnajem technických disciplín dvojic, které vyhrál již zmiňovaný Lukáš Rais z Bíliny s Jiřím Sailerem z Mostu, když ve finále porazili Jana Škodu s Lenku Krásnou. Pro bronzovou medaili si došli domácí matadoři Michal Zítka a Lukáš Verner z mistrovského ligového týmu Brooklyn Louny.

Poté následovala královská disciplína turnaj dvojic, kde se do finále dostali opět Lukáš Rais a Jiří Sailer spolu se smíšenou dvojicí Tomášem Džurdženíkem a Lenkou Martinovskou. Každý zápas se hrál na dva vítězné legy (sety) do 6. branek, přičemž rozhodující leg se hraje s rozdílen o dvě branky. Tomášovi s Lenkou se povedl obrat, kdy utekli ze 1:4 a zvítězili 7:5.

Mezitím už některé z dam rozehrály svůj turnaj. Vedle již zmiňované vítězky se na druhém místě umístila Adriana Čepeláková z Mostu a na místě třetím Lenka Martinovská z Loun. Poslední disciplína je náhodný los dvojic, kde vám los určí spoluhráče. Na třetím místě se umístila smíšená dvojice Michaela Novotná s Vlastimilem Kozákem.

Ve finále se hrálo v součtu bodů o celkového vítěze. Buď se jím mohl stát Tomáš Džurdženík, který si nalosoval Martina Maršála, nebo Lenka Krásná s Janem Škodou.

Nakonec finále dopadlo jednoznačně pro Tomáše s Martinem a tím pádem se Tomáš Džurdženík stal opětovným vítězem Mistrovství Loun. „Nejlepší ale bylo to, že se hráči celý den až do noci dobře bavili, a proto věříme, že se za rok na 6. ročníku Mistrovství Loun v roce 2021 sejdeme minimálně ve stejném počtu jako letos,“ uvedli pořadatelé turnaje.

Umístění v jednotlivých kategoriích:

Dvojice

1. Džurdženík Tomáš - Martinovská Lenka

2. Rais Lukáš - Sailer Jiří

3. Rubeš Martin - Kozák Vlastimil

Náhodný los

1. Maršal Martin - Džurdženík Tomáš

2. Škoda Jan - Krásná Lenka

3. Kozák Vlastimil - Novotná Michaela

Technický Mix dvojic - Eliminace

1. Rais Lukáš - Sailer Jiří

2. Jan Škoda - Krásná Lenka

3. Verner Lukáš - Zítka Michal

Ženské jedničky - Eliminace

1. Pazourová Iva

2. Čepeláková Adriana

3. Martinovská Lenka

Ženské jedničky - Eliminace

1. Pazourová Iva

2. Čepeláková Adriana

3. Martinovská Lenka

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video