Za pár stovek hrozí roky vězení

Lucie Steklá 2020-04-24 15:10:11

Lounsko (lus) Pachatelům trestné činnosti hrozí během nouzového stavu vyšší tresty. Soudy je mohou poslat za mříže až na osm let. Třeba i za banální krádež tak mohou jít zloději do vězení na dlouhé roky. A právě to hrozí dvěma mužům, kteří chtěli v lounském supermarketu ukrást zboží za pár stovek. Mnohem přísnější trest čeká také na zloděje nafty na Lounsku.

Dva muže z Lounska policejní komisařka v minulých dnech obvinila z krádeže. Ostraha lounského supermarketu je přistihla po sobě během necelých dvou hodin, když chtěli ukrást zboží za pár stovek korun. Vzhledem k tomu, že to v jejich případech nebylo poprvé, co kradli, a že platí nouzový stav, shodně jim hrozí osmileté tresty. 

K rozšířeným typům krádeží patří v okrese Louny odčerpávání nafty z nádrží různých pracovních strojů, a také v těchto případech pachatelům nyní hrozí vysoké tresty. Vysokou škodu přesahující čtyřicet tisíc korun způsobil neznámý pachatel na Lounsku, když odšrouboval výpustný šroub z nádrže autojeřábu, z něhož chtěl zřejmě ukrást naftu. Z nádrže však nevytékala nafta, ale olej, o který dotyčný patrně neměl zájem. Šroub ale nechal ležet na zemi a z jeřábu následně vyteklo do místní kanalizace 350 litrů hydraulického oleje. Ke znečištění životního prostředí naštěstí nedošlo, neboť tekutinu zadržela místní čistička odpadních vod. Na té vznikla škoda pět tisíc korun, majiteli jeřábu za 38 tisíc korun.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video