V Podbořanech uctili památku padlých "beze svědků"

Alla Želinská 2020-05-13 08:35:00

Vedení měst a obcí si minulý týden 75. výročí konce druhé světové války připomněla položením věnců u památníků na náměstích, návsích, hřbitovech bez zbytečných oficialit a hostů. Podobu pietních aktů letos výrazně ovlivnily opatření proti šíření koronaviru.

Sedmého května zástupci podbořanské radnice uctili padlé hrdiny v 2. světové válce na Masarykově náměstí sami. Věnce k pomníku Rudé armády položili v tichosti, „beze svědků“, bez vystoupení školáků a přihlížení občanů. "Tento rok jsme uctili padlé hrdiny v 2. světové válce na podbořanském náměstí sami. Čest jejich památce," komentoval pořízenou fotografii starosta města Radek Reindl.

Dále pak na pšovském hřbitově uctili památku 268 obětí pochodu smrti, kde zahynuli Rusové, Poláci, Francouzi, Belgičané, Holanďané, Židé, Angličané i Novozelanďan, a také památku padlých občanů obce Moskovština na pšovském hřbitově. Vzpomenuli také zemřelé zajaté rudoarmějce na Valovském hřbitově, kde leží i Francouz a Bulhar. Věnec položili i k památníku padlým Volyňské obce Novokrajevo před urnovým hájem. 

(Foto: vedení města Podbořan, Laurencia Helásková)

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video