Dotace pro OSVČ od kraje jsou téměř vyčerpané, možnost mají ještě v okrese Louny

Redakce 2020-05-20 13:11:53

V pondělí 11. května odstartoval Ústecký kraj dotační program pro OSVČ, v rámci kterého mohou ti, kterým jejich činnost ztížila či zamezila pandemie nemoci Covid 19 a následná vládní opatření, žádat kraj o dotaci 25 tisíc korun.

Po deseti dnech eviduje krajský úřad 4700 žádostí a poslední možnosti o naplnění kapacity v okrese Louny. Možnost požádat prostřednictvím vyplněné elektronické žádosti končí v pátek 22. května ve 12 hodin. 

„Zájem o program potvrdil naše očekávání, alokace 70 milionů, tedy pro 400 žadatelů v každém okrese, bude bez problémů vyčerpaná. Přestože jsme se snažili nastavit podmínky co nejjednodušší, řada žádostí byla chybová a žadatele tedy budeme vyzývat k doplnění a opravě. Také duplicitní žádosti, kterých byla spousta, si vyžádají čas na vytřídění. Věřím, že peníze se k úspěšným žadatelů, brzy dostanou a pomohou jim překonat následky pozastavení činnosti,“ řekl k programu 1. náměstek Martin Klika.

Program je nastavený tak, aby dotaci získalo prvních 400 žadatelů z každého ze sedmi okresů. Aktuálně zbývají volná místa v okrese Louny. Pokud by se někde alokace pro okres nevyčerpala, může být použita pro další v pořadí z ostatních okresů. Úřad eviduje značné množství duplicitních žádostí, které musí být ručně vytříděny. Objevují se také neoprávnění žadatelé, např. ne OSVČ či v insolvenci. Ti jsou vyřazeni.

O prvních dotacích k poskytnutí bude rozhodovat Rada Ústeckého kraje 3. června, peníze by pak žadatelé (v závislosti na tom, jak budou podepsané smlouvy) mohli obdržet do konce měsíce.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video