Klíčem k úspěchu neustálé inovace, říká Vlastimil Sedláček, majitel úspěšné mezinárodní společnosti

PR článek 2020-05-28 10:21:00

Mezi finalisty soutěže EY Podnikatel roku 2019 byl vyhlášen lounský podnikatel Vlastimil Sedláček. Majitel společnosti Seko Aerospace podniká již 29 let v leteckém průmyslu. Společnost má tuzemské i mezinárodní pobočky. Je sponzorem kulturního i sportovního dění na Lounsku, podporuje také akce pro handicapované spoluobčany i seniory. Během nouzového stavu, který v České republice trvá již několik týdnů, darovala společnost Seko Aerospace Městu Louny ochranné štíty a respirátory, aby tak usnadnila pomoc těm, kteří ji v této nelehké době potřebují nejvíce. Společnost také nabídla nemocnicím zapůjčení vrtulníku pro převoz nemocničního materiálu.

Do finále republikového kola postoupil Vlastimil Sedláček po vítězství v EY Podnikatel roku 2019 Ústeckého kraje. „Velice děkuji za důvěru, ocenění si velmi vážím. Jsem velice rád, že za 27 let jsme vybudovali mezinárodní rodinnou firmu, založenou na high-tech výrobcích, která má pobočky od Brazílie k Indii. Dnes téměř v každém dopravním letadle naleznete naše díly a stejně tak v každé energetické turbíně po celém světě,“ sdělil své první dojmy vítěz V. Sedláček, majitel společnosti SEKO Aerospace, a.s.

SEKO má dnes přes 600 zaměstnanců. Kromě tří míst v České republice má pobočky a kanceláře v Indii, Itálii, Německu a Brazílii. Na tamním trhu je Sedláček jedním z nejúspěšnějších českých podnikatelů vůbec. SEKO se zaměřuje na energetický a letecký průmysl a zabývá se především výrobou klíčových součástek pro motory letadel a parní turbíny. V obou odvětvích patří mezi světovou špičku. Spolupracuje se všemi klíčovými globálními výrobci letadel, leteckých motorů a elektrárenských turbín. Součástky společnosti SEKO AEROSPACE, a.s. najdeme téměř ve všech vyrobených letadlech a ve stovkách turbín po celém světě.

Klíčem k úspěchu jsou dle Vlastimila Sedláčka neustálé inovace. Sám se každý den snaží vymyslet něco nového. Do inovací a robotizace ročně investuje nemalé prostředky. Díky tomu se může pochlubit vysoce sofistikovanou výrobou, která u nás nemá konkurenci. Nově staví i solární jachtu.

V rámci společenské odpovědnosti SEKO pomáhá zvelebovat místa, kde působí. Nejvíce pak domovské Louny. Podporuje rozvoj škol, kulturu a sport a sponzoruje lokální fotbalový klub. V Lounech má také malé muzeum letadel a vlastní ZOO, kterou ročně navštíví okolo 2,5 tisíc dětí.

Napsal(a): PR článek

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video