Louny se vracejí o krok nazpátek. Právníka stále nemají

Jarka Cibulková 2012-04-11 00:12:00

Louny – Ani dvě výběrová řízení nezajistila Městskému úřadu v Lounech advokáta. Jeden z desítky účastníků poskytování komplexních právních služeb pro město Louny napadl výběrové řízení. Nelíbila se mu doba praxe ve veřejné správě a doba členství v České advokátní komoře, kterou město ve výběrovém řízení požadovalo. Právě kvůli tomuto kroku je nyní řízení posuzováno Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže.

„Jedná se o zcela normální postup,“ zdůvodnila posuzování tajemnice radnice Renáta Čapková. Radní se proto rozhodli zadávací řízení zrušit, jelikož samotné šetření může trvat i půl roku a značně by celou věc protáhlo. Problém nastal i v dalším bodě zadávacího řízení – dělbě přísudku, k němuž nyní Česká advokátní komora vydala stanovisko, jež zakazuje jeho dělení mezi advokátem a městem. Všech devět radních také schválilo snížení nákladů exekuce dlužníkům města. Protazím si tedy bude Městský úřad Louny vymáhat dluhy sám. Radnice se tedy vrací zhruba o rok a půl nazpátek, kdy se jednalo o vypsání výběrového řízení na místo advokáta. Výběrová řízení vyšla městskou kasu až na čtyřicet tisíc korun.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video